Djokovic kaitseb suure neliku kõikuvat trooni

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Novak Djokovic on näidanud maailma tennisetippude seas viimastel aastatel kõige stabiilsemat mängu.
Novak Djokovic on näidanud maailma tennisetippude seas viimastel aastatel kõige stabiilsemat mängu. Foto: SCANPIX

Austraalias toimuv tenniseaasta esimene suure slämmi turniir on taas tugevalt kõigutanud meesüksikmängus mitu hooaega valitsenud «suure neliku» trooni. Kui aastaid on tipptennis olnud suurte duellide tallermaa, siis viimase paari aasta jooksul on konkurents suurturniiride võidu nimel muutunud varasemast märksa tasavägisemaks.

Meeste tennis on viimastel aastatel olnud üldjoontes nelja mehe valitseda. Pärast Marat Safini võitu Austraalias 2005. aastal on viimasel 39-l suure slämmi turniiril ehk viimase kümne aasta jooksul suudetud Novak Djokovici, Rafael Nadali, Roger Federeri ja Andy Murray hegemooniat lõhkuda vaid kolmel korral. 2009. aasta US Openil sai sellega hakkama argentiinlane Juan Martin del Potro ning mullu õnnestus see Stanislas Wawrinkal Austraalias ja Marin Cilicil USA lahtistel. Kas võimalike võitjate ring on tõepoolest senisest suurem ning kas suurte võitluspaaride aeg on tipptennises – vähemalt ajutiselt – otsa saanud?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles