Alonso: tänavu Mercedes enam ei domineeri

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fernando Alonso.
Fernando Alonso. Foto: SCANPIX

Fernando Alonso arvates ei suuda Mercedese tänavu vormel-1 sarja sama võimsalt valitseda nagu mullu.

Ferrarist lahkunud ja McLaren-Honda tiimiga liitunud Alonso arvamust ei väära ka Mercedeste hea minek esimestel hooajaeelsetel testipäevadel – kui Alonso ise sai eile sõita vaid kuus ringi, siis Nico Rosberg tegi Jerezi ringrajal Mercedesega koguni 157 ringi ning täna läbis ka Lewis Hamilton 91 ringi ehk rohkem kui keegi teine, enne kui leke auto jahutussüsteemis sundis Mercedese boksi jääma.

«Pole üllatav, et eelmisel aastal domineerinud ja peaaegu kõik etapid võitnud tiim on esimesel päeval nii kiire ja nende auto vastupidav. Neil on kõikides aspektides eelis ja see on normaalne. Nemad ei pea ju auto juures suuri uuendusi tegema, seega on asi näiteks meiega võrreldes nende jaoks lihtsam,» sõnas Alonso ESPNile. «Meil on uus jõuallikas ja väga agressiivne aerodünaamiline kujundus.»

Hispaanlane ei usu, et Mercedes võiks ka tänavu 16 etappi võita. «Nad on soosikud, aga kõik teised on mullusest paremini valmis neile vastu hakkama,» sõnas hispaanlane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles