Hollandlased tõid Madridi Realile üle miljardi kahjumit

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollandi koondise võtmemängijad Arjen Robben (vasakul) ja Wesley Sneijder on mäletatavasti kandnud ka Madridi Reali särki.
Hollandi koondise võtmemängijad Arjen Robben (vasakul) ja Wesley Sneijder on mäletatavasti kandnud ka Madridi Reali särki. Foto: Reuters/ScanPix

Paar hooaega tagasi hankis Madridi Reali jalgpalliklubi enda ridadesse hulgaliselt hollandlasi, kuid nüüdseks on kõigist vabanetud.

Viimati müüs Real Rafael van der Vaarti Tottenhamile 11 miljoni euro (171 miljonit Eesti krooni) eest. Lisaks andis Real Royston Drenthe Herculese meeskonnale laenule, kirjutab tribalfootball.com.

Kokku kulutas Real toona kuue hollandlase (lisaks kahele eelpoolmainitule olid meeskonnas veel Wesley Sneijder, Arjen Robben, Ruud van Nistelrooy ja Klaas-Jan Huntelaar) soetamise peale 127,5 miljonit eurot (2 miljardit krooni) ning nende müügist õnnestus tagasi teenida vaid 59 miljonit eurot (920 miljonit eurot). Seega jäi Real hollandlastega kauplemisel 68,5 miljoni euroga (umbes 1,1 miljardit krooni) kahjumisse.

Real president Florentino Perez ütles ajalehele El Mundo Deportivo, et ta ei hinnanud ühtki hollandlast kunagi kõrgelt ning tal on hea meel nendest vabanemise üle.

Teatavasti on nii mõnegi hollandlase täht pärast Realist lahkumist väga eredalt särama löönud. Sneijder juhtis eelmisel hooajal Milano Interi Meistrite liiga võiduni ning ka Robben tegi Müncheni Bayerni ridades säravaid esitusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles