Fotod: tennisekaunitari bikiinifotod tõid USAs kaasa järjekordse seksismisüüdistuse

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Caroline Wozniacki.
Caroline Wozniacki. Foto: SCANPIX

Kunagine tennise maailma esireket ja praegugi edetabelis kõrget viiendat kohta hoidev Caroline Wozniacki poseeris tänavu koos MMA-võitleja Ronda Rouseyga ajakirja Sports Illustrated iga-aastases bikiininumbris. Avaldatud fotod on aga kaasa toonud nurina, et naissportlasi kajastatakse meedias vaid seksisümbolitena.

«Armasta Sports Illustratedi ujumisriiete erinumbrit ja olen ammu tahtnud neile poseerida. Väga põnev oli sellest kogemusest lõpuks osa saada. Tegemist oli minu elu seni kõige ägedama pildistamisega ja ma ei kõhelnud sellega nõustudes hetkegi. Asja mõte ongi ju see, et ajakirja jõuaksid noorte ja heas sportlikus vormis inimeste fotod,» sõnas Wozniacki New York Daily Newsile.

Colorado ülikooli psühholoogiaprofessor doktor Elizabeth Daniels lähenes aga asjale veidi teise nurga alt. Daniels uurib naisekeha kujutamist ajakirjanduses ning on avaldanud uurimustöö pealkirjaga: «Sportlane või seksisümbol: mida arvavad poisid naissportlaste kujutamisest meedias». Danielsi väitel keskendub vaid neli protsenti USA spordimeedias kajastatavast naissportlaste tegemistele.

Daniels märkis, et Wozniacki ja Rousey osalemine sedasorti fotosessioonil pole tema meelest probleem, küll aga on murettekitav see, et seksikust hinnatakse kordades kõrgemalt kui sportlikkust. «Tippnaissportlasi ei näidata kuigi sageli sportlastena. Seome selle asjaoluga, et tavaliselt esitletakse neid meile hoopis seksuaalobjektidena ja see on juba halb,» sõnas Daniels.

Üks kõigi aegade paremaid naistennisiste Billie Jean King kiitis seevastu Wozniacki fotod heaks. «Olen Caroline’i üle uhke ja mul on hea meel näha, et ta teeb nii tennises kui ka väljaspool tennisemaailma seda, mida ise tahab. Ta teab, et on tähtis teha kõike kogu hingest ja endaks jääda,» sõnas King.

Vaata kõnealuseid fotosid SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles