Erakondade esindajad arutlevad spordi tuleviku üle

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu maraton on Eesti üks suuremaid spordiüritusi, mis kõnetab paljusid.
Tartu maraton on Eesti üks suuremaid spordiüritusi, mis kõnetab paljusid. Foto: Kalev Saar

Eesti Olümpiakomitee korraldab järgmisel teisipäeval, 17. veebruaril erakondade esindajate vahelise arutelu, kus räägitakse lahti spordiga seotud valimislubadused.

Debatil osalevad kuue riigikokku kandideeriva erakonna esindajad: Eesti Konservatiivset Rahvaerakonda esindab Urmas Espenberg, Isamaa ja Res Publica Liitu Toomas Tõniste, Keskerakonda Jüri Ratas, Reformierakonda Lauri Luik, Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda Indrek Saar ja Vabaerakonda Inna Rose. Arutelu juhib Andres Jõesaar.

EOK peasekretäri Siim Suklese sõnul on selline debatt vajalik, et spordijuhid ja -huvilised saaksid aimu, kuidas poliitikud spordist mõtlevad ja milliste ideede eest seisavad. «Sport on valdkond, mis kõnetab pea kõiki Eestis elavaid inimesi, kas siis isikliku harrastuse, laste huvitegevuse või tippspordi jälgimise kaudu. Sport on oluline valdkond ka riigi seisukohast, olles tihedalt seotud näiteks rahvatervise ja riigi kaitsevõimega,» ütles Sukles.

Debatt toimub 17. veebruaril kell 11.00-12.30 innovatsiooni- ja ettevõtluskeskuses Mektory (Raja 15, Tallinn).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles