Puust ja punaseks: põhiturniiri võidab kas TTÜ või Pärnu

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeste karikafinaal Pärnu ja TTÜ vahel.
Meeste karikafinaal Pärnu ja TTÜ vahel. Foto: Tairo Lutter

Võrkpalli Eesti-Läti ühisliiga põhiturniirile pannakse punkt algaval nädalavahetusel, kui kavas on kokku seitse mängu. Ühtlasi saavad selgeks veerandfinaalpaaride koosseisud. Volley.ee teeb puust ja punaseks, mis viimases voorus veel muutuda võib.

Põhiturniiri võidab kas TTÜ või Pärnu Võrkpalliklubi

Põhiturniiri võidu eest on jäänud konkureerima kaks meeskonda - TTÜ ja Pärnu Võrkpalliklubi. Olukord muutub selge(ma)ks laupäeval, kui TTÜ spordihoones lähevad vastamisi just ülikoolimeeskond ja Pärnu esindus. TTÜ kahe geimi- või mänguvõidu korral saavutab põhiturniiri esikoha pealinna meeskond. Pärnu peab omakorda saavutama kolm võidupunkti nii laupeäval TTÜ kui pühapäeval Bigbank Tartu vastu. Punktikaotuse korral kuurortlinna esindus põhiturniiri võidule enam ei konkureeri.

Viimastel mängudel on oluline tähendus

Teist kuni neljandat kohta lahutab vaid kolm punkti ning esikohta neljandast kuus silma. Emajõelinna esindus tõusis eilse võidu toel Rakvere Võrkpalliklubi üle turniiritabelis teiseks, kui üks voor enne põhiturniiri lõppu on kogutud 49 punkti. Esikohta hoidval TTÜ-l on koos 52 silma. Ainsana TTÜ kõrval põhiturniiri võidule konkureerival Pärnu Võrkpalliklubil on kirjas 47 punkti, kuid suvepealinna esindusel on pidamata veel kaks mängu. Selver Tallinn hoiab 46 punktiga neljandat kohta. Pingelisele võitlusele lisab vürtsi asjaolu, et neljandaks ei taha keegi jääda. Sellisel juhul tuleb veerandfinaalis rinda pista Läti parima meeskonna RTU/Robežsardzega. Esikolmikul on veerandfinaalseerias eeldatavasti grammi võrra kergem vastane. Kindel on vaid asjaolu, et neli parimat Eesti võistkonda on veerandfinaalseeriaks kindlustanud koduväljakueelise. 

Pärnu Võrkpalliiklubi peatreener Avo Keel kahetseb ootamatult kaotatud punkte, kuid loodab veel põhiturniiri esikoha Pärnusse tuua. «Oleme viimased neli mängu elanud algava nädalavahetuse nimel, võtame mängu korraga. Tänast tabeliseisu vaadates on väga kahju tagumistele meeskondadele kaotatud punktidest. Enne TTÜ-ga mängu on meil kohad esimesest neljandani lahtised, see olukord aga võib laupäeva hilisõhtuks säilida või olla sootuks uus. Pingutame, et saada finaalturniiri korraldusõigus Pärnule,» rääkis Keel.  

«Tabeliseis on äärmiselt pingeline ning vajame järelejäänud mängudest Võru ja Järvamaa vastu kuut punkti. Nädalavahetusel ei tule platsile Martti Rosenblatt, ülejäänud mängijad on rivis,» vaatas Selver Tallinna peatreener Rainer Vassiljev nädalavahetusele ette. 

Rakvere Võrkpalliklubi püüab viimast veerandfinaalkohta

Kui seitse edasipääsejat on juba selgunud, siis viimasele edasipääsukohale on kaks konkurenti - Rakvere Võrkpalliklubi ja Daugavpils Universitate. Ülesanne peaks kergem olema Eesti esindusel, kes on Daugavpilsi meeskonnast kogunud kaks punkti enam ja kohtub viimases mängus Võru meeskonnaga. Daugavpils peab viimase mängu RTU vastu. Seega pääseb suure tõenäosusega kaheksa parema hulka viis Eesti meeskonda.  

Lisaks TTÜ ja Pärnu Võrkpalliklubi põnevusmängule on laupäeval kavas veel kaks kohtumist - Selver Tallinn võõrustab Danpower/Võru Võrkpalliklubi ja RTU/Robežsardze Daugavpilsi Universitatet. 

Pühapäeval peetakse neli vastasseisu. Bigbank Tartu võtab vastu Pärnu Võrkpalliklubi, Rakvere Võrkpalliklubi Danpower/Võru Võrkpalliklubi ja Selver Tallinn Järvamaa Võrkpalliklubi. Võistluspäeva viimases mängus sõidab Ozolnieki Poliurs külla RTU võistkonnale. 

Schenker Liiga ajakava on nähtav SIIN ja turniiritabel SIIN.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles