Rahulolev Räikkönen: uus Ferrari on igas mõttes eelmisest parem

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kimi Räikkönen.
Kimi Räikkönen. Foto: SCANPIX

Ferrari vormel-1 võistkonna sõitja Kimi Räikköneni sõnul on uus mudel SF15-T igas mõttes mulluse hooaja autost üle.

 

Ferrari on nii Jerezis toimunud hooaja esimesel testil kui ka praegu Barcelonas käival teisel testiperioodil näidanud stabiilselt head kiirust, ent auto tõeline tase võrreldes konkurentidega selgub siiski alles kuu aja pärast Austraalias peetaval hooaja avaetapil. 2014. aastal autoga hädas olnud Räikköneni kinnitusel on siiski juba praegu selge, et Ferrari on teinud muljetavaldavaid edusamme.

«Mootor, kõigi osade paigutus – kõik on paremaks muutunud. Liigume õiges suunas. Alati on asju, mida saab veel arendada ja selleks ongi testid, et midagi uut proovida ja õppida. Loodetavasti saame viimasel hooajaeelsel testiljuba pisasjade lihvimisega tegeleda ning siis näeme täpselt, kus teistega võrreldes oleme. Aga kõik läheb üsna hästi,» sõnas tavaliselt vaoshoitud hinnanguid jagav soomlane ESPNi vahendusel. Ferrari on senistel testidel läbinud märksa vähem ringe kui nii mõnigi peakonkurent, ent Räikköneni sõnul polegi see kuigi tähtis. «Need on alles testid, aga me ajame oma asja ja oleme hetkeseisu üle päris õnnelikud.»

Barcelona ringrajal sõidetav teine nelja päeva pikkune test lõppeb täna, kolmas ja viimane testisessioon peetakse sealsamas 26. veebruarist 1. märtsini. Hooaeg algab Austraalias 13. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles