Ebaõnnestunud Björgen ja Johaug: meil olid kohutavad suusad

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marit Björgeni saagiks jäi täna 31. koht.
Marit Björgeni saagiks jäi täna 31. koht. Foto: SCANPIX

Falunis jätkuval suusaalade MMil sõideti täna naiste 10 km vabatehnikasõit, mille võitis rootslanna Charlotte Kalla. Tõeliselt must päev oli norralannadel, sest favoriitideks peetud Therese Johaug ja Marit Björgen said vastavalt alles 27. ja 31. koha. Mõlemad norralannad tunnistasid Norra väljaandele VG, et kehvade tulemuste põhjuseks oli ebaõnnestunud suusavalik.

«Meil ei olnud optimaalseid suuski,» teatas Björgen, kes kaotas Kallale +2.23,6. «Määrdemehed teevad varahommikust õhtuni tööd meie heade suuskade nimel ja täna nad põrusid, aga see on osa spordist,» lisas Björgen.

Ka Johaug nentis, et nii kehvade suuskadega pole ta ammu sõitnud. «Määrdemehed näevad kõvasti vaeva, et meil oleksid head suusad. On kahju, et nii läks, ma ei mäletagi, millal viimati 27. koha sain,» tunnistas Johaug.

Norralaste treener Åge Skinstad lisas, et tõesti mindi täna suusavalikuga alt ja norralannad pole šokeerivalt halbades tulemustes süüdi. «Meil olid täna tõeliselt halvad suusad. Vabandan tüdrukute ees. Tegime vale valiku ja peame nüüd testima, mis valesti läks,» teatas Skinstad.

Johaugi ja Björgeni ees finišeeris täna parimana norralannana Heidi Weng 22. kohaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles