Järvloo tõusis Hollandi meistrivõistlustel viiendaks

Postimees Sport
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Järvloo.
Priit Järvloo. Foto: Rauno Kais

Ossis sõideti eile Hollandi meistrivõistluste teine etapp, kus olid stardijoonel paljud Euroopa paremikku kuuluvad quadi- ja külgkorvisõitjad, kellega eestlastest olid seal konkureerimas sarnaselt avaetapile eelmise aasta Hollandi quadide MV pronksimees Priit Järvloo ja külgvankritel Tanel Reesna koos lätlase Ilvars Skultansiga.

Ossis valitses juba tõeline kevad, kus sooja oli 17 kraadi ja ilm oli kuiv. Quade oli võistlema tulnud lausa 44, mis tähendas, et kvalifikatsioonis oli raske head aega saada, kuna rada oli sõitjad tihedalt täis. Hoolimata sellest sõitis Järvloo (Kawasaki) välja 11-nda aja.

Esimeses sõidus sai eestlane hea stardi ja heitles terve sõidu esikuuiku piirimail ning tänu kahe konkurendi alistamisele oli lõpuks kuues. Sõidu võitis avaetapil teise koha saanud Joe Maessen (CRQF Quad) toona kolmanda koha saanud Ingo ten Vregelaari (Yamaha) ja Joeri Coppelmansi (KTM) ees. Ka teise sõidu start õnnestus Järvlool hästi ja tihedas konkurentsis, kus pidi enamus distantsiste ringiga mahajääjate vahel laveerima, oli ta jälle kuues. Sõidu võitis esimeses sõidus kukkunud ja viienda koha saanud meistrivõistluste liider Mike Van Grinsven (W-Tec), kellele järgnesid ten Vregelaar ja  Maessen.

Kahe sõidu kokkuvõttes sai etapivõidu Maessen (91 punkti) ten Vregelaari (90 p) ja Van Grinsveni (86 p) ees, Järvloole kuulus 70 punktiga seitsmes koht. Meistrivõistlustel jätkab liidrina Van Grinsven (186 p), talle järgnevad Maessen (181 p) ja ten Vregelaar (166 p), Järvloo tõusis viiendaks ja temal on koos 144 punkti.

«Ilm oli super ja väga palju vōistlejaid kohal. Kvalifikatsioon algas nii, et kõik 44 quadi lasti korraga peale. No proovisin, mis ma proovisin, aga head ringiaega ei tulnud. Iga ring jäi keegi jalgu. Esimesest stardist sain hästi minema, kuid siis läksid Sven Siongers ja Davy de Cuyper minust mööda. Siongersiga võitlesime külg külje vastu kolm või neli korda, aga jagu ma temast sain ning De Cuyperiga läks sama moodi, kui paar korda vahetasime kohti ja lõpetasin tema ees. Ainult Van Grinsveni lasin 300 meetrit ennem finishit mööda, kuna mõtlesin, et ta tuleb ringiga tagant, aga eksisin, ta oli hoopis kukkunud ja oli minuga samal ringil. Oleksin võinud katta, aga ei teadnud lihtsalt. Teiseks sõiduks oli aga rada nii soonde ja auku läinud, et polnud nii hullu rada ammu näinud. Stardist sain jälle hästi minema, aga tegin ühes kohas kaks viga ning sisemisest soonest said algul üks ja siis teine mööda. Kuna sõitjaid oli rajal 40, jäid kõige aeglasemad juba kolmandal ringil jalgu ja siis algas suurem loterii, kus taga olid kõrget kohta ihkavad konkurendid ja ees ringiga mahajääjad. Kõik pidid kiirelt otsustama, kuhu aeglane läheb ja millisesse soonde siis ise minna, kahjuks tegin kahel erineval ringil ise vea. Aga sõit oli muidu hea,» võttis oma raske päeva kokku Järvloo, kes tuleb nüüd mõneks ajaks kodumaale.

Külgvankritel olid parimad avasõidus teisena lõpetanud, kuid viimase võitnud belglased Ben Adriaenssen ja Ben van den Bogaart (WSP/AMS, 95 p), kellele järgnesid sama punktiarvuga avaetapil mõlemad sõidud võitnud hollandlane Etienne Bax ja lätlane Kaspars Stupelis (VMC/Zabel), kes võitsid Ossis esimese sõidu ja olid viimases teised. Kummaski sõidus sai kolmanda koha mitmekordne maailmameister hollandlane Daniel Willemsen, kellel korvis kaasmaalane Robbie Bax (WSP/Zabel).

Tanel Reesna ja Ilvars Skultans (Zabel) näitasid kvalifikatsioonis 28 meeskonna hulga 19-ndat aega. Esimeses sõidus tulid nad avaringilt kolmanda kümne keskel ning suutsid oma kohta sõidu jooksul parandada ja ületasid lõpujoone 19-ndana. Teise sõidu algus õnnestus Eesti-Läti meeskonnal tunduvalt paremini, kui avaringi järel oldi juba 12-ndal kohal ja seal sõideti paar järgnevat ringi, Kahjuks pidid mehed aga seejärel tehnilistel põhjustel sõidu pooleli jätma. Avasõidu punktidega saadi etapi kokkuvõttes 25-s koht.

Meistrivõistluste esikolmiku moodustavad peale kahte etappi Bax – Stupelis (195 p), Ossis neljanda koha saanud hollandlased Gert van Werven – Peter Beunk (VMC/Zabel, 162 p) ja Willemsen – Bax (156 p), Reesna ja Skultans asuvad 84 punktiga 15-ndal kohal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles