18-kordne olümpiavõitja on tagasi võistlusradadel

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Phelps.
Michael Phelps. Foto: SCANPIX

Kuigi ujuja Michael Phelps kannab veel võistluskeeldu, siis tegi ta kolm näidisstarti USA lühiraja meistrivõistlustel Texases.

100 jardi liblikujumises näitas Phelps enda elu parimat aega ujudes uueks isiklikuks 44,91. Kuna 18-kordne olümpiavõitja Phelps on ikka veel võistluskeelu all, siis ametlikult see aeg arvesse ei läinud, vahendab Eesti ujumisliidu Facebooki lehekülg.

100 jardi vabaltujumises näitas ta aega 42,17 ning 200 jardi kompleksujumises näitas tabloo aega 1.40,84. Kompleksujumise aeg oleks olnud kõigi aegade edetabelis seitsmendal kohal.

Kuna on teada, et Phelps reeglina lühirajal ei võistle, siis oli tegemist stardiga, kus ta sai kontrollida enda vormi pärast mägede laagrit. Ametliku tagasituleku teeb Phelps aprilli keskel Mesas toimuval Arena Pro Series etapil.

Londoni olümpiamängude järel tippspordist taandunud Phelps tuli ujumisradadele tagasi mullu, kuid septembris jäi mees purjus peaga autoroolis vahele ning USA Ujumisliit määras talle poole aasta pikkuse võistluskeelu. Lisaks ei tohi Phelps osaleda augustis toimuval MMil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles