Kirsipuul napib Hiinas enesekindlust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Kirsipuu.
Jaan Kirsipuu. Foto: Elo Riig / Sakala

Jaan Kirsipuu sai Hiina velotuuri avaetapi grupifinišis 15. koha. Võitis austraallane Aaron Kemps (Fly V Australia Pro Cycling Team) sakslase Firk Mülleri (Team Nutrixxion Sparkasse) ees.

Kokkuvõttes jätkab liidrina proloogi võitnud Müller. Teist positsiooni hoiab tema kaasmaalane Tobias Erler (Tabriz Petrochemical Cycling Team)  ja kolmandat Kemps. CKT tmiti ridadesse kuuluv eestlane tõusis 21. kohale.

«Sõit kulges umbes nii, nagu olin eeldanud. Enestunne oli mul hea, aga otsustasin siiski end finišiks hoida,» kirjutab Kirsipuu oma blogis. «Oli palju rünnakuid, kuid liiga kiire ja lai rada ei soodustanud äraminekuid. Liidermeeskonnal Nutrixxion Sparkassel siiski tööd jagus. Kohati olid nad päris hädas, sest nende vorm ei paistnud väga hea olevat. Üldliider Dirk Müller jättis see-eest väga kõva mulje.

Finišilahenduse võtsid enda peale Fly V poisid, kes seda ka väga hästi tegid. Mul õnnestus enne ohtlikke kurve end täpselt nende taha sättida, aga hetk hiljem, enne viimaseid kurve jäin ikkagi karpi. Pärast kulutasin liiga palju jõudu, et ette jõuda ja loobusin 200 meetrit enne finišit.

Veits kahju, sest sprinterite tase, eesotsas etapi võitja Kempsiga, pole siin midagi erilist. Karpi jäämine oli muidugi põhiliselt mu enda süü. Vähene võistluspraktika annab tunda, seoses sellega napib enesekindlust ja natukene jääb ka teravusest puudu. Loodan need vead enne tuuri lõppu likvideerida.»

Velotuur lõpeb 19. septembril Pekingi lähedal Tianjinis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles