Tartu Rattamaratonille läheb üle 5000 osaleja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Rattamaraton.
Tartu Rattamaraton. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Juba sel pühapäeval, 19. septembril kinnitavad kiivri ja hüppavad rattasadulasse tuhanded spordisõbrad, et end proovile panna maailma suuruselt teisel maastikurattamaratonil.  14. septembri seisuga oli 89km ja 40km rajale end kokku kirja pannud 5188 ratturit 13 riigist.


Möödunud aastal oli stardipäeva hommikuks registreerunud 5092 inimest.

13. Tartu Rattamaratoni peakorraldaja Indrek Kelk sõnab, et võistlusrada on ette valmistatud ja korraldajad valmis rajale saatma ligi 5500 ratturit. «Pühapäeval peetud ühistreeningul testis rada rekordiliselt ligi 350 spordihuvilist ning leidis kinnitust, et nädal enne starti on võistlustrass põhimõtteliselt valmis. Mõned väikesed korrektuurid saavad tehtud vastavalt ühistreeningu tähelepanekutele, et pakkuda kõikidele spordisõpradele parimat elamust,» sõnab Kelk.

Start 89km läbijatele antakse pühapäeval 10:00 ja 40km sõitjatele kell 13:00 Otepääl Tehvandi Spordikeskuse staadionil. Seejärel suunduvad ratturid teele läbi vaheldusrikka Lõuna-Eesti maastiku finiši suunas, mis asub Elva lähistel Tartumaa Tervisespordikeskuses. Teekonnal ootavad pika maa läbijaid kuus teeninduspunkti Matus, Andes, Pukas, Astuveres, Palul ja Hellenurmes ning 40km rajal Palul ja Hellenurmes. Rajal on ka vahefinišid
Matus ja Palul.

Päev enne põhisõite, 18. septembril kell 11:00 ootavad Klubi Tartu Maratoni jänesed koos Lastefondi maskott Mõmmikuga rattamaratonile kõiki lapsi, kelle jaoks on tänasest www.tartumaraton.ee  kodulehel avatud eraldi registreerimine. Nagu juba traditsiooniks, saavad ka sel korral kõik eelkooliealised läbida 500m või 1 km distantsiga TILLUsõidu raja ning kooliealised on oodatud 5,5 km pikkusega MINImaratoni starti. Lastesõidud toimuvad Tartu Laululava taga asuvas Tähtvere Puhkepargis. Osavõtt on tasuta, küll aga tuleb oma nimi eelnevalt kirja panna.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles