Lepingutüli: Sauerland ähvardab Heleniust Tallinnas poksimise korral 100 000-eurose trahviga

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Helenius.
Robert Helenius. Foto: SCANPIX

Saksamaa profipoksitiim Sauerland andis Ahvenamaa kohtusse kaebuse, soovides keelata Soome poksija Robert Heleniuse osalemise 21. märtsil Tallinnas toimuma pidavas matšis.

Helenius läheb Tallinnas peetaval üritusel GIGA Estonian Boxing Night plaani kohaselt vastamisi ungarlase Andras Csomoriga. Sauerland väidab aga, et Heleniusel on nendega endiselt kehtiv leping, mis sõlmiti 2010. aastal, kirjutab MTV Sport. Alates 2013. aastast Ahvenamaal elav Helenius on kaks viimast aastat profispordist eemal olnud, kuid on nüüd vigastustest paranenud ja plaanib tagasitulekut. Poksija enda ja tema juristi Kari Uoti hinnangul on leping Sauerlandiga igati seaduspäraselt lõpetatud.

«Oleme selle lepingu korduvalt läbi töötanud ja oleme täiesti kindlad, et meil on õigus,» lausus Uoti pühapäeva õhtul MTV-le, soovimata siiski täpsustada, milliste punktide üle vaidlus käib. Küll aga rõhutas ta, et lepingu lõpetamiseks olid olemas kõik vajalikud tingimused. «Mitte kedagi ei saa sundida poksima tema tahte vastaselt,» sõnas Uoti.

Helenius ise ei soovinud puhkenud tüli MTV-le kommenteerida, suunates küsimused oma esindajatele. Tema mänedžeri Arto Piela sõnul polevat vähimatki kahtlust, et Tallinna matš toimub planeeritud kuupäeval.

31-aastane Helenius kuulus veel 2013. aastal profipoksi üliraskekaalu viie parima võitleja sekka. Kahemeetrine mehemürakas võinuks 2012. aastal vastamisi minna ka tolleaegse WBC-sarja maailmameistri Vladimir Klitškoga, kuid võidumatšis Dereck Chisora üle murdus mehel rangluu, mis algatas aastaid kestnud vigastuspausi. Nii saigi võimaluse hoopis Chisora. Helenius pole karjääri jooksul peetud 19 matšis kordagi kaotust tunnistanud, olles alistanud näiteks ka profipoksi eksmaailmameistrid Siarhei Liahhovitši, Samuel Peteri ja Lamon Brewsteri. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles