Enesekindel Button: McLarenist saab Mercedese tugevaim konkurent

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jenson Button.
Jenson Button. Foto: SCANPIX

McLareni vormel-1 meeskonna sõitja Jenson Button on kindel, et tiim suudab sarja praegusele valitsejale Mercedesele edaspidi kandadele astuda.

«Sellest saab tulevikus suurepärane auto,» sõnas Button McLareni tänavuse vormeli kohta. «Just seda meil vaja ongi – et keegi Mercedestele väljakutse esitaks. Ma tõesti usun, et see võistkond suudab seda teha. Jah, praegu jääme Mercedestest kaugele maha, aga oli algusest peale selge, et meid ootab raske töö,» vahendab Autosport.com Buttoni sõnu.

Avaetapi kvalifikatsioonis jäid värskeid Honda jõuallikaid kasutavad McLarenid Mercedestele alla nelja ja poole sekundiga, Kevin Magnussen ei jõudnudki etapi starti ja Button ise sai 11. ehk lõpetajatest viimase koha. Pärast endise Red Bulli aerodünaamikainseneri Peter Prodromou palkamist on McLarenil aga Buttoni sõnul varasemast palju parema aerodünaamikaga auto.

«Ma pole kunagi varem sellise McLareniga sõitnud,» sõnas kuuendat hooaega tiimi kuuluv Button. «Kui sul on auto ehitamiseks hea aluspõhi, on see tohutu vahe. Näiteks eelmisel aastal saime samuti autost mõne kiire ringi kätte, aga see muutis etapi läbimise väga raskeks, sest kurvi keerates kaldus raskus tugevalt esiratastele. Kurvi haripunktis muutus auto aga alajuhitavaks. Aerodünaamilises mõttes oli kõik paigast ära. Nüüd on teisiti. Näete meilt sellel hooajal veel suurt arenguhüpet. Ärge ainult lootke, et oleme järgmisel etapil kaks sekundit kiiremad,» sõnas Button.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles