Meister Ogier: kaotan uute reeglite tõttu tänavu rallisid

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastian Ogier tähistab Mehhiko ralli võitu.
Sebastian Ogier tähistab Mehhiko ralli võitu. Foto: SCANPIX

Autoralli viimase kahe hooaja maailmameister Sebastien Ogier võttis taas sõna uute reeglite aadressil, ennustades, et need lähevad talle sel hooajal veel rallivõite maksma.

MM-sarjas muudeti tänavu stardijärjekorra põhimõtteid ning Mehhiko ralli eel teatas Ogier, et ei jõua kindlasti poodiumile, kuna peab nii reedel kui ka laupäeval esimesena startima. Kruusateedel annab see eelise taganttulijatele. Ometigi noppis Ogier Mehhikos hooaja kolmanda võidu. Ent tema arvates pole Sardiinia rallil võimalik sama teha.

«Kui ma ei oleks Mehhikos avapäeval pehmeid rehve kasutanud, ei oleks selline tulemus kindlasti võimalik olnud. Oodake vaid Sardiinia rallini, kus meil pole võimalik nii teha – siis näete alles erinevust. Ja me kaotame,» pahandas Ogier väljaandele Autosport antud usutluses. «Aga mul on hea meel, et vähemalt Mehhikos suutsime teha midagi, mida ma ei pidanud võimalikuks.»

Ogieri tiimikaaslane Jari-Matti Latvala oli nõus, et Mehhiko näol oli tegu erandiga. «Portugalis ja Sardiinias läheb raskemaks. Seal ei saa pehmete rehvidega sõita, teed on niivõrd karmid. See teeb tema elu märksa raskemaks,» sõnas Latvala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles