Treeninglaagris võeti vahele 11 dopinguga patustanud tippsportlast

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivan Markov Londoni olümpiamängudel
Ivan Markov Londoni olümpiamängudel Foto: SCANPIX

Bulgaaria tõsteliit teatas reedel, et 11 nende sportlast on jäänud vahele dopingu tarvitamisega. Kõik tõstjad viibisid treeninglaagris, kus valmistuti järgmisel kuul toimuvaks EMiks ning kõik kasutasid anaboolset steroidi stanozoli.

Teiste seas jäid vahele endised Euroopa meistrid Demir Demirev, Ivan Markov ja Ivaylo Fiev. Patustajate nimekirja kuuluvad veel Asen Muradov, Ferdi Nazif, Vladimir Urumov, Stoyan Enev, Deyan Minchev, Nadezhda-Mey Tuy Nguen, Maya Ivanova ja Milka Maneva.

«Järjekordne suur löök Bulgaaria tõstmise jaoks,» tõdes kohaliku alaliidu juht Borislav Gidikov kohalikule meediale, vahendab Reuters. Võistkonna peatreener Ivan Ivanov lisas: «Olen šokis. Stanozol on vanaaegne aine ning tõstmises ei kasuta seda enam keegi. Mu ainus seletus on see, et ehk sattus aine sportlaste kehadesse taastumiseks kasutatavate toidulisandite kaudu.»

Enne 2008. aasta olümpiamänge jäi samuti 11 Bulgaaria tõstjat dopinguga vahele. Sydney olümpial võeti positiivsete dopinguproovide tõttu bulgaarlastelt ära kolm kuldmedalit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles