Fernando Alonso avaldas lõpuks oma avarii tagamaad

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fernando Alonso.
Fernando Alonso. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarjas on viimase kuu aja jooksul üheks kõmulisemaks teemaks olnud McLaren-Honda sõitja Fernando Alonso, kes tegi oma masinaga müstilise avarii Barcelona testisõidul. Nüüd, kui Rahvusvaheline Autospordiliit (FIA) on andnud hispaanlasele loa minna starti sel nädalavahetusel sõidetaval Malaiasia GP-l, on Alonso viimaks heitnud valgust oma avarii tagamaadele ja kinnitanud, et selle järel oli tal tavapärane peapõrutus.

Alonso sõitis oma McLareniga vastu seina teisel hooajaeelsel testisõidul ja viidi kolmeks päevaks haiglasse. Kuna meeskond ise liiga lahkelt infot ei jaganud ja nimetas avarii põhjuseks tugeva tuule, hakkas rohkelt levima erinevaid kuulujutte, mille järgi võis Alonso kaotada teadvuse mürgigaaside tõttu või saada elektrišoki. Kahekordne maailmameister lükkas Malaisia GP eel toimunud pressikonverentsil ümber aga kõik sellised oletused, kuid oli sunnitud nentima, et meeskond ei tea endiselt päris täpselt, mis juhtus.

«Kindlasti mitte, isegi orkaan ei suuda autot sellisel kiirusel liigutada,» teatas Alonso kindlalt, et õnnetust ei saanud põhjustada liiga tugev tuul. «Oli selge, et autoga oli probleeme, aga andmetes see ei kajastunud. Juhtunule ei ole selget vastust. Ilmselgelt meil oli kolmandas kurvis probleeme rooliga ja seetõttu pöörasin ma paremale. Kui sul aga esineb mõni terviserike, siis kaotad sa auto üle võimu ja sõidad kurvist välja, mitte ei keera sissepoole,» selgitas Alonso, et hoolimata andmete puudulikkusest ei ole võimalik, et ta oleks teadvuse kaotanud või elektrišoki saanud, sest sellisel juhul oleks ta sõitnud kurvist hoopis välja.

Lisaks avarii põhjustele pakkus õnnetuse järel rohkelt kõneainet ka Alonso tervislik seisund ehk miks kahekordne maailmameister pidi haiglas viibima koguni kolm päeva. Sellegi kohta levis rohkelt kuulujutte ja kui neist ühe järgi hakkas Alonso õnnetuse järel rääkima itaalia keelt, siis teise jutu järgi arvas McLareni sõitja, et viibib aastas 1995. Malaisia GP eel lükkas Alonso ka sellised spekulatsioonid ümber.

«Kõik oli rohkem või vähem nagu tavalise peapõrutuse korral. Ma läksin heas konditsioonis haiglasse. On aeg, mida ma ei mäleta - umbes kell 14-18 - , sest mind uimastati selleks ajaks, et kopteriga sõita, aga seejärel oli kõik jälle normaalne. Ma ei ärganud aastas 1995 ega rääkinud itaalia keeles ega üleüldse midagi sellist. Mäletan õnnetust ja sellele järgnenud päeva,» teatas Alonso.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles