Meistriliiga 30. voor viib Prinsi Levadiaga vastamisi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igor Prins
Igor Prins Foto: Mihkel Maripuu

Eesti jalgpalli Meistriliiga jätkub laupäeval, 18. septembril 30. vooru kohtumistega, kus keskses vastasseisus lähevad kokku Tallinna Levadia ja Nõmme Kalju.


Lisaks sellele, et tegemist on tabelis vastavalt 2. ja 4. kohal asuvate meeskondadega, teeb kohtumise põnevaks asjaolu, et Levadia (70 punkti; 29 mängust) endine peatreener Igor Prins saab nüüd Kalju (51; 28) juhendajana oma endiselt tööandjalt esmakordselt mõõtu võtta.

Statistika kõneleb Kalju kahjuks ja Prinsi kasuks, sest 11 senises omavahelises kohtumises tüüris Prins Levadia võidule üheksal korral. 2:2 viiki lepiti 2008. aasta aprillis ja 0:0 viiki tänavu juunis. Kalju kasuks räägib tõsiasi, et mõlemal korral on punkt teenitud võõrsil. Seekordne kohtumine, mis on ka 30. vooru telemänguks TV14 ekraanil, algab kell 17.00 Maarjamäel.

Liider FC Flora (72; 28) saab taas mõõtu võtta Ida-Virumaa klubilt, kui kell 14.00 algavaks mänguks sõidetakse külla Kohtla-Järve Lootusele (17; 29). Florale on see viimasest kaheksast Meistriliiga mängust seitsmes Ida-Virumaalt pärit meeskonna vastu. Viimases kuues on võidetud kindlalt. Kuigi hooaja esimeses omavahelises mängus vajas Flora Rauno Alliku 89. minuti tabamust, et Lootus 2:1 alistada, on järgmiste kohtumiste ülekaal olnud mäekõrgune, vastavalt 4:0 ja 5:0.

Teistes kell 14.00 algavates mängudes on vastamisi Narva Trans (55; 29) – FC Kuressaare (20; 28), Viljandi Tulevik (22; 29) – Sillamäe Kalev (48; 28) ja Tartu Tammeka (33; 29) – Paide Linnameeskond (18; 29).

Liiderduost kaugele jäänud Trans peab nüüd üritama enda selja taga hoida varus oleva mängu juures nelja punktiga maha jäävat Kaljut. Järgmisena mängivad narvalased Kuressaarega, kelle vastu viimases 15 Meistriliiga mängus vaid võite tunnistatud ning seda väravate vahega 68:6. Tänavused mängud on Trans võitnud 1:0, 3:0 ja 4:1.

Kalju kuklasse hingav Sillamäe Kalev sõidab Viljandisse, et kohtuda sealse Tulevikuga. Ehkki seniste mängude saldo on 8 võidu, 2 viigi ja 1 kaotusega Kalevi kasuks, ei ole Tulevik neile midagi kergelt andnud.

Paide üritab Tartus pikendada Tammeka neljamängulist kaotuste seeriat ja parandada oma püsimajäämisväljavaateid. Kuigi Tammeka on tänavu võitnud Paide vastu kaks ja viigistanud ühe mängu, on ajalooliselt seis 3 võidu 1 viigi ja 3 kaotusega viigis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles