Juan Pablo Montoya alustas IndyCari uut hooaega võidukalt

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juan Pablo Montoya.
Juan Pablo Montoya. Foto: SCANPIX

Põhja-Ameerika vormelisarja IndyCar tänavuse avaetapi võitis Juan Pablo Montoya, kes edestas St. Petersburgis peetud võidusõidus tiimikaaslast Will Powerit.

Mullune meister Power juhtis suurema osa võistlusest, kuid viimase boksipeatusega läks ringi võrra varem rehve vahetamas käinud Montoya temast mööda ja hoidis edu lõpuni. Mõni ring enne lõppu üritas Power ka Montoyast mööduda, kuid kolumbialane ei lasknud sellel sündida ning autod puutusid kergelt kokku. Õnneks jäid mõlemad Penske tiimi sõitjad siiski rajale ning rohkem Power möödumist ei üritanud.

«Nägin, et ta läheb möödumiskatsele, aga ta oli selgelt liiga palju minust tagapool. Ei olnud vähimatki võimalust, et ma oleksin talle esikoha loovutanud. Kahju, et autod kokku puutusid, aga pole hullu. See on ju võidusõit,» sõnas Montoya pärast võitu. Power tunnistas ka ise, et tema manööver oli veidi optimistlik. «See oli mu ainus võimalus. Kui mu auto esitiib ei oleks pihta saanud, siis oleksin ehk veel korra proovinud, aga oh sa poiss, kui kiire ta oli,» tunnustas Power Montoyat.

39-aastase kolumbialase jaoks oli see karjääri kolmas võit IndyCari sarjas, mullu võidutses ta Poconas ja sai hooaja kokkuvõttes neljanda koha. Montoya naasis eelmisel hooajal vormelirooli pärast seitset NASCARi sarjas veedetud aastat. Sellele eelnes omakorda viis ja pool hooaega vormel-1 sarjas, kus Montoya laeks jäid seitse etapivõitu ning kaks kolmandat kohta hooaja üldarvestuses. Enne Euroopasse siirdumist jõudis Montoya 2000. aastal võita kuulsa Indianapolise 500 miili sõidu, mis toona kuulus IndyCari sarja etappide hulka. Aasta varem tuli ta konkureeriva CART-sarja meistriks.

Kolmanda koha sai kahe Penske tiimi sõitja järel Tony Kanaan (Ganassi), neljandal ja viiendal kohal olid taas Penske tiimi kuuluvad Helio Castroneves ning tänavu võistkonnaga ühinenud Simon Pagenaud.

Tänavuse IndyCari hooaja teine etapp sõidetakse 12. aprillil Louisiana tänavaringrajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles