Schumacheri poeg jätkab isa jälgedes astumist

Postimees Sport
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mick Schumacher.
Mick Schumacher. Foto: FABRIZIO BENSCH/REUTERS

Seitsmekordse vormel-1 maailmameistri Michael Schumacheri 16-aastane poeg Mick liigub võidusõitjakarjäärile üha lähemale.  Täna läbis ta Saksamaal Oscherslebeni ringrajal edukalt testisõidu Vormel 4 sarja autoga, mille sisse ta algaval hooajal istub.

Van Amersfoorti tiimis sõitma hakkav Mick meelitas raja äärde hulgaliselt ajakirjanikke ja fotograafe, kes olid noore võidusõitja esinemist kaema tulnud. Seitse aastat tagasi kardisõiduga alustanud Micki jaoks on Vormel 4 auto vaheastmeks, mis jääb kartide ja võimsamate masinate vahele.

Schumacher oli oma masinasse istunud ka varem, kuid kuu aega tagasi lõppes see üsna ruttu, kui ta sõitis rajalt välja. Tänane test läks mullu kardisõidus nii MM-il, EM-il jui ka Saksamaa meistrivõistkustel teise koha saanud Schumacheril juba hoopis ladusamalt.

Tiimi boss Frits van Amersfoort ütles, et noorel talendil läheb uue sarjaga kohanemiseks aega. «Loomulikult me teame, et ta isa on seitsmekordne maailmameister. Aga tahan rõhutada, et Mick saab piisavalt aega, et võidusõitja elukutse selgeks saada.»

Tema isa, Michael Schumacher, lebab endiselt oma kodus, mis on ümber ehitatud hiigelsuureks haiglapalatiks. 2013. aasta lõpus sai ta Prantsusmaal Meribeli kuurortis suusatades ränki peavigastusi ja tema normaalne elutegevus pole senini taastunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles