Euroliiga: CSKA ja Ülker alustasid võidukalt

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tel Avivi Maccabi üks liidreid Alex Tyus.
Tel Avivi Maccabi üks liidreid Alex Tyus. Foto: SCANPIX

Korvpalli Euroliigas algasid täna veerandfinaalid. Esimeses kahes paaris on vastamisi Moskva CSKA - Ateena Panathinaikos ja Istanbuli Fenerbachce Ülker - Tel Avivi Maccabi. Avakohtumistes sai CSKA kirja 93:66 võidu, Miloš Teodosicilt võitjatele 18 punkti ja 8 söötu, Panathinaikose resultatiivseimaks kerkis 16 punktiga Nikos Pappas.

Ülker alistas Maccabi 80:72, Jan Vesely viskas Ülkeri kasuks 23 punkti, kaotajate parim oli 25 silmaga jeremy Pargo.

Mängude eel:

Kell 20.00 alustavad Moskvas CSKA ja Panathinaikos. CSKA oli vahegrupiturniiri edukaim, kogudes F-grupis 12 võitu ja 2 kaotust. Panathinaikos kogus E-grupi neljandana 7 võitu ja 7 kaotust, mis oli sama näitaja kui Berliini ALBA-l. Omavaheliste mängude paremuse tõttu pääses viimasena veerandfinaali siiski Panathinaikos.

Eelmisel aastal kohtusid samad meeskonnad samuti veerandfinaalis ja toona jäi peale CSKA mängudega 3:2. Mõlemal meeskonnal on üks puuduja - CSKA ei saa kasutada täpsuskütti Vitali Fridzoni ja Panathinaikos peab hakkama saama ilma korvialuse jõu Gani Lawalita.

Tiitlikaitsja Tel Avivi Maccabi tuli mullu Euroliiga üllatusvõitjaks ja suurimad favoriidid pole nad nüüdki. Et Final Fouri jõuda, tuleb neil kõigepealt alistada koduväljakueelist omav Istanbuli Fenerbahce Ülker. Türgi klubi teenis F-vahegrupis CSKA järel 11 võidu ja 3 kaotusega teise koha, Maccabi oli E-grupis 9 võidu ja 5 kaotusega kolmas.

Võrreldes möödunud aastaga pole Maccabil enam NBAsse Cleveland Cavaliersi etteotsa siirdunud peatreenerit David Blatti ja Final Fouri kõige väärtuslikumat mängijat Tyrese Rice'i. Fenerbahce Ülker on Zeljko Obradovici juhendamisel tõusnud aga väga heasse hoogu ja on selles paaris pigem favoriidi rollis. See mäng algab kell 21.00.

Homme lähevad vastamisi Madridi Real - Istanbuli Anadolu Efes ning Barcelona - Piraeuse Olympiakos. Veerandfinaalid peetakse kolme võiduni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles