Eesti hokikoondis võitis Hollandit ja jäi divisjoni püsima

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jäähokikoondise kontrollkohtumine Kiekko-Vantaa meeskonnaga
Eesti jäähokikoondise kontrollkohtumine Kiekko-Vantaa meeskonnaga Foto: Albert Truuväärt

Eindhovenis lõppenud jäähoki 1. divisjoni B-grupi MM-turniirile pani võimsa lõppakordi Eesti koondis, kes sai tänu Andrei Makrovi kübaratrikile 3:1 (2:0, 0:1, 1:0) jagu Hollandist ja jätkab samas divisjonis ka järgmisel aastal.

Eesti pidi püsimajäämiseks kindlasti normaalajal väljakuperemehi võitma ja väga pingelises lahingus saadi sellega ka hakkama. Makrovi ülekaalu väravad avakolmdiku lõpus (17.27 ja 18.49) viisid avavaheajale Eesti 2:0 eduseisus. Teisel õnnestus hollandlastel üks tagasi visata, kui läbi rikošeti jõudis sihile kaitsja Erik Tummersi vise. Kolmanda alguses keerutasid hollandlased vägagi innukalt meie tsoonis, kuid erinevalt eelnevatest mängudest meie mängijad kaitsevigu sisse ei lasknud ja ei lubanud vastaseid vabadelt positsioonidelt viskele, ehkki paaril korral oli litter ohtlikult Eesti värava esisel.

Hollandlaste mängulusti rikkusid kolmandal kolmandikul kolm järjestikust karistust, lõpuminutitel nad lihtsalt ei suutnud enam ohtlikuks muutuda ja Makrovi kolmas litter tühja võrku (59.08) tõi Eestile suurepärase 3:1 võidu ja püsimajäämise.

Eesti tegi Hollandi väravale 30 ja vastased taaskord suurepäraselt mänginud Roman Šumihhinile 22 pealeviset.

Makrov oli ühtlasi ainus mängija sel turniiril, kes tegi kübaratriki ja oli kuue väravaga ka parim väravaviskaja.

Aste kõrgemale tõusis Lõuna-Korea, kes alistas viimases voorus Horvaatia 9:4, Suurbritannia jäi teiseks, sest kaotas viimases voorus 2:3 Leedule. Tagantpoolt tulijana on järgmisel aastal selles seltskonnas Rumeenia.

Lõplik seis: 1. Lõuna-Korea 12, 2. Suurbritannia 11, 3. Leedu 9, 4. Horvaatia 7, 5. Eesti 3, 6. Holland 3 punkti.

Turniiri parimaks väravavahiks valiti leedulane Mantas Armalis, kaitsjaks britt Ben O’Connor ja ründajaks korealane Yong Jun Lee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles