Norralannast suusatamise olümpiavõitja teatas karjääri lõpetamisest

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristin Størmer Steira
Kristin Størmer Steira Foto: Nordic Focus

Norralanna Kristin Störmer Steira teatas, et tõmbab 33-aastaselt sportlaskarjäärile joone alla.

Steira võitis 2010. aastal Vancouveri taliolümpial Norra murdmaasuusanelikusse kuuludes kuldmedali. Lisaks on tema auhinnakapis kolm MM-kulda 2005., 2011. ja 2013. aastast, needki kõik teatesõitudest. Individuaalselt võitis Steira mullu Sotšis 30 km vabatehnikasõidus pronksmedali ning 2007. aastal Sapporo MMil 30 km sõidus ja kaks aastat hiljem Libereci MMil suusavahetusega sõidus hõbemedali. Samuti on tema auhinnakapis MMidelt kolm pronksmedalit.

Aftonbladeti teatel tegi Steira lõpetamisotsuse juba enne viimaseks jäänud hooaja algust. «Olen suusatajana uskumatult palju asju kogenud ja armastan suusatamist endiselt, kuid nüüd on aeg leida uued rajad – ja need pole enam suusarajad,» sõnas norralanna ametlikus avalduses. Nüüd plaanib ta keskenduda õpingutele, samuti on ees ootamas pulmad Kanada suusatähe Devon Kershaw’ga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles