Laskesuusatamise MM-hõbe valis spordi asemel politseitöö

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Christoph Stephan (vasakul) MMil võidetud hõbedaga
Christoph Stephan (vasakul) MMil võidetud hõbedaga Foto: SCANPIX

Laskesuusatamise maailmameistrivõistlustelt kaks medalit võitnud sakslane Christoph Stephan otsustas karjääri lõpetada, et keskenduda tööle Saksamaa politseis.

29-aastane Stephan tegi MK-debüüdi 2006. aasta kevadel Kontiolahti etapil, aasta hiljem võitis ta juunioride MM-il kolm kuldmedalit (sprint, jälitussõit ja teatesõit) ning jõudis esimest korda punktikohale, vahendab ERR Sport.

Stephani parim hooaeg oli 2008/2009, kui ta teenis jaanuari alguses Anterselvas etapivõidu, mis jäi ka tema karjääri ainsaks esikohaks MK-sarjas. Samal hooajal pääses ta esimest korda täiskasvanute MM-ile ja võitis seal tavadistantsil hõbemedali, kaotades maailmameistriks tulnud norralasele Ole Einar Bjørndalenile vaid 14,1 sekundiga (tõsi, Bjørndalenil oli kolm trahviminutit ja Stephanil ainult üks trahviminut).

«Mul on laskesuusatamises olnud palju suurepäraseid aastaid ja mind on rasketel hetkel toetatud, aga nüüd on aeg väljaspool sporti karjääri teha,» teatas Stephan pressiteate vahendusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles