Mourinho õrritas Arsenali: hoopis teie tiitlipõud on igav

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Londoni Chelsea peatreener Jose Mourinho.
Londoni Chelsea peatreener Jose Mourinho. Foto: SCANPIX

Londoni Chelsea peatreener Jose Mourinho oli pärast eilset 0:0 viiki linnarivaali Arsenaliga heas tujus ja andis ninanipsu Arsenali fännidele, kes kostitasid Chelsea meeskonda eilse kohtumise ajal hüüetega «igav!», viidates Chelsea väidetavalt mitte kõige vaatemängulisemale mängustiilile.

«Minu arust on igav hoopis see, kui sa pole kümme aastat meistritiitlit võitnud. Vaat see on tõesti igav,» ironiseeris Mourinho pärast kohtumist. «Toetad oma lemmikklubi ja muudkui ootad, ootad, ootad... nii palju aastaid läheb mööda, aga nad ei võida ikka tiitlit. See on küll väga igav. Aga võib-olla ei laulnudki publik meile? Võib-olla on nii, et kui mängid kodus ja vajad võitu, aga võtad oma number üheksa (ründaja Olivier Giroud – toim) platsilt ära, tahavad kodufännid midagi enamat?» saatis Mourinho torke Arsenali peatreeneri Arsene Wengeri suunas, kellega tal on aastate jooksul mitu teravat sõnavahetust olnud. «Võib-olla nad tahavad, et Giroud ja Danny Welbeck koos rünnakul mängiksid – siis ehk õnnestuks ka mäng võita?»

Chelsea edestab nüüd nii Manchester Cityt kui ka Arsenali liigatabelis kümne punktiga ning võib liigavõidu kindlustada juba eelootaval pühapäeval, kui koduväljakul kohtutakse Crystal Palace’iga. Enne seda tuleb kolmapäeval siiski jagu saada ka Leicesterist. Mourinhot ei huvita enda sõnul see, kui keegi arvab, et Chelsea on ilusa jalgpalli tulemuste nimel ohverdanud. «Väga paljud armastavad meid,» kinnitas Mourinho. «See pole küll mingi probleem. Kui teie (ajakirjandus – toim) asjadest ausalt kirjutate, siis meid ka armastatakse. Aga te peate ausad olema. Kui olete, saadetakse meile tänaval õhusuudlusi, kui seal kõnnime,» muutus Mourinho PA Sporti vahendusel romantiliseks.

«Üks punkt on käes ja viis vaja veel saada. Kui oleksime võitnud, vajaksime veel kolme. Kui oleksime kaotanud, vajaksime kaheksat. Saadud üks punkt võrdub peaaegu kolmega, sest enam ei vaja me kaheksat, vaid ainult viit,» märkis portugallane filosoofiliselt. «Kui võidame – ja ma arvan, et võidame –, siis oleme tulnud meistriks nii, et juhime liigat alates esimesest päevast. Seda suudab vaid tõeliselt tugev meeskond,» märkis Mourinho.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles