Eksperdi arvamus: Rock peaks lööma Tarvast mängutempoga

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Ruut.
Indrek Ruut. Foto: SCANPIX

Korvpallitreener Indrek Ruudu hinnangul on korvpalli Eesti meistriliiga Tartu Rocki ja Rakvere Tarva vaheline poolfinaalseeria mängutempo kulgenud Tarva dikteerimisel. Tänases otsustavas mängus peaks aga Rock mängima kiiremat ja agressiivsemat korvpalli.

«Tarva puhul saab oluliseks füüsiline pool – seni oli neil mängude vahel taastumiseks vähemalt 48 tundi, seekord aga ainult 24 tundi. Võiks ju eeldada, et Rocki mängijad on paremas füüsilises vormis, kui Reinar Hallik või Juris Umbraško,» arutles korvpalliliidus noortekoondiste peatreeneri ametit pidav Ruut. «Rock peaks mängima aktiivsemalt kaitses ja sundima Tarva mängijaid väga palju üle platsi edasi-tagasi jooksma.»

Ruut on poolfinaalseeriat jälginud, ent ühest põhjust, miks soosikuks peetud Rock pole suutnud oma paremust maksma panna, ei osanud ta välja tuua. «Ilmselt on palju kinni Rocki meeste peades. Tarval pole aga midagi kaotada ja neile tuli kasuks ka pingeline veerandfinaalseeria Pärnuga – nad on pannud sama hooga edasi. Tarvas on hästi mänginud!» leidis ta. «Brandis Raley-Ross teeb Tarval oma punktid ikka ära, ent võitmiseks peab veel kellelgi mäng õnnestuma.»

Võidumängudes on Rock valitsenud korvi all – nad on paremad lauavõitluses ja sealt tuleb ka punkte. Eile ei lubanud aga Rakvere meeskond neil sealt kergeid korve saada. Kui vaja, takistati tartlasi vea hinnaga.

«Tarvas on kogu seeria jooksul kaitses korvi alla kokku tõmmanud. Sellises olukorras mängitakse pall välja, kuid seni polnud Rocki mängijad eemalt hästi tabanud. Eile oli aga nende kaugvisete tabavus üle 40 protsendi, mis pole sugugi paha, kuid meeskond kaotas ikkagi,» lausus Ruut.

Rocki ja Tarva vaheline poolfinaalseeria otsustav viies kohtumine algab täna kell 19 ning Postimees toob mängu käigu tekstilise otseülekandena lugejateni.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles