Video: Derrick Rose'i viimase sekundi lauapõrkega kolmene viis Bullsi võidule

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Derrick Rose (valges) võiduviset sooritamas.
Derrick Rose (valges) võiduviset sooritamas. Foto: David Banks/USA Today Sports

Korvpalliliigas NBA lõi ööl vastu tänast laineid Chicago Bullsi mängujuht Derrick Rose, kelle viimase sekundi lauapõrkest sisse läinud kaugvise aitas Bullsi idakonverentsi play-off'i teise ringi kolmandas mängus koduväljakul 99:96 võidule Cleveland Cavaliersi üle. Bulls läks nelja võiduni mängitavas seerias ette 2:1.

Tasavägiselt kulgenud kohtumise viimastel minutitel hoidis kerget initsiatiivi Bulls, aga Cavaliersi tagamängija J.R. Smith tabas 11 sekundit enne lõppu kolmese ja viigistas seisu 96:96 peale. Viimane rünnak jäi Bullsile ja kuigi 2011. aasta kõige väärtuslikum mängija Rose ei suutnud kõige ideaalsemat viskekohta leida, suutis ta palli üle Tristan Thompsoni käe siiski korvi saata.

Tegu oli Bullsi mängijate esimese tabanud viimase sekundi viskega play-off mängudel pärast Michael Jordani võiduviset 1997. aasta finaali esimeses mängus Utah Jazzi vastu.

Rose tõigi Bullsi resultatiivseimana 30 punkti, lisades ka 7 lauapalli ja 7 resultatiivset söötu. Jimmy Butler viskas 20 ja Mike Dunleavy 16 punkti. Cavaliersi poolt vastas LeBron James 27 punkti, 8 lauapalli ja 14 resultatiivse sööduga.

Läänekonverentsi teise ringi paaris Los Angeles Clippersi ja Houston Rocketsi vahel saatis edu Clippersit, kes sai kodus kindla 124:99 võidu ja läks seeriat samuti 2:1 juhtima.

Clippers juhtis neli minutit enne kolmanda veerandaja lõppu 81:76, aga siis tehti peatreener Doc Riversi poja Austini juhtimisel 23:0 vahespurt ja kustutati Rocketsi lootused lõplikult.

Varasemalt korvpalliüldsuselt ja Clippersi poolehoidjatelt palju kriitikat saanud Rivers tõi lõpuks 23 minutiga 25 punkti, Clippersi resultatiivseimaks kerkis J.J. Redick 31 punktiga. Reielihase venituse tõttu kaks mängu vahele jätnud mängujuht Chris Paul kogus 12 punkti ja 7 resultatiivset söötu, taas oli heas hoos Blake Griffin 22 punkti ja 14 lauapalliga. Rocketsile tõi James Harden 25 punkti ja 11 resultatiivset söötu.

Vaata Derrick Rose'i võiduviset siit:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles