41. sünnipäeva tähistanud Valmo Kriisa: ma polnud varem sünnipäeval midagi võitnud

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev/Cramo - Tartu Rock.
Kalev/Cramo - Tartu Rock. Foto: Tairo Lutter

Tartu Ülikool/Rocki 77:66 võidumängus Kalev/Cramo üle oli tähtsas rollis täna 41. sünnipäeva tähistanud Valmo Kriisa, kes viskas 9 punkti, sellest 7 viimasel veerandajal. Nii teenis ta enda sõnul elu esimese võidu sünnipäeval. «Sain juba lapsena igas asjas peksa. Muidu poleks midagi tulnud, aga õnneks meil oli täna teine sünnipäevalaps ka. Karla (Rocki keskmängija Karolis Petrukonis – A.K) sai 28-aastaseks! See harutas koodi lahti,» viskas Kriisa pärast kohtumist nalja.

Valmo, palju sa sünnipäevadel üldse mänginud oled?

Arvestust ei oska tõesti pidada. Harva läheb nii, et mingit matši pole. Päris iga aasta mitte, aga väga palju on neid kordi olnud.

Mis Rockile võidu tõi?

Väga inetu mäng oli, esimesel poolajal oli tabavus eriti kehv. Tüüpiline play-off’i kohtumine, aga keegi pidi selle võitma ja seekord olime õnnelikuks meie. Mäng oleks võinud vabalt teisele poole ka minna, aga saime vähemalt mingid visked õigel ajal sisse. Tohutult head tunnet ei tekkinud, aga tahtsime ehk veidi rohkem.

Sinu roll kasvas eelmise kohtumise viielt minutilt hoopis suuremaks. Mis selle taga oli?

Kui pallid ära kaovad kogu aeg nagu eelmine mäng, siis selline mees tulebki pingi peale panna. Seekord läks paremini ja eks treener vaatab selle pealt, kuidas kellelgi välja tuleb ja jaotab minuteid.

Olete paljudele ootamatult 2:1 eduseisus. On see teile ka üllatus?

Üllatus see pole, mõtleme nii, nagu see olekski normaalne. Anname endast parima, Kalev laseb meile sobivat mängu mängida. Võrreldes esimese kohtumisega pole me midagi muutnud, lihtsalt viskame rohkem sisse. Mõned mehed on leidnud enesekindluse ja selle pealt paremad olemegi. Sealhulgas tabame rohkem vabaviskeid ja see annab meile vaimselt palju juurde. Kui mööda panna, kaotame kaitses ka palju.

Kas nüüd langeb teile peale ka mingi osa favoriidikoormast, mis varem oli kindlalt Kalev/Cramo õlgadel?

Favoriidikoormatega pole siin midagi pistmist, tuleb lihtsalt neli võitu ära võtta. Minu jaoks pole erilist vahet, kas me oleme favoriidi rollis või tagaajajad. Tuleb oma asja edasi ajada. Paari päeva pärast ei pruugi tänane võit ka enam midagi tähendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles