Fototõestus: korvpallifinaali publikunumber erineb ametlikust statistikast tunduvalt

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Rocki ja Kalev/Cramo teine omavaheline finaalmäng.
Tartu Rocki ja Kalev/Cramo teine omavaheline finaalmäng. Foto: Erakogu

Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak rääkis Soccernet.ee portaali rubriigis «Vastab Aivar Pohlak» seekord erinevate alade vastandamisest ja publikunumbritest. Seejuures tõi Pohlak välja, et Eesti liiga korvpallimängude ametlikes protokollides esitatud publikunumbrid on tegelikkuses tunduvalt väiksemad.

«Käisime ka Tartus mõni päev tagasi toimunud Rocki ja Kalev/Cramo teisel finaalseeria mängul, mille ametlik publikunumber oli 2000 inimest ja jalgpalli liigamängudega sarnast tehnikat ja metoodikat kasutades saime tegelikuks publikunumbriks 1145,» selgitas Pohlak Soccernet.ee’le.

Postimehele saadetud fotodelt on näha, et ühel tribüünil istub 514 ja teisel 525 inimest, mis kokku teeb 1039 inimest. Lisaks on juurde arvestatud 10 protsendi suurune eksimusprotsent ja sealt saadi kokku 1143 inimest.Seega ei ole kuidagi võimalik kokku saada ametlikus protokollis seisnud numbrit 2000.

Loe Soccernet.ee artiklit, kus Pohlak publikunumbritest rääkis.

Rocki kodusaalis viibinud inimesed on märgitud fotol punase täpiga. Pildil esimene tribüün.
Rocki kodusaalis viibinud inimesed on märgitud fotol punase täpiga. Pildil esimene tribüün. Foto: Erakogu
Rocki kodusaalis viibinud inimesed on märgitud fotol punase täpiga. Pildil tribüün 2.
Rocki kodusaalis viibinud inimesed on märgitud fotol punase täpiga. Pildil tribüün 2. Foto: Erakogu
Tartu Rocki ja Kalev/Cramo teise finaalmängu protokoll basket.ee lehel näitab, et mängul viibis nende andmetel 2000 inimest. Foto:
Tartu Rocki ja Kalev/Cramo teise finaalmängu protokoll basket.ee lehel näitab, et mängul viibis nende andmetel 2000 inimest. Foto: Foto: Ekraanitõmmis basket.ee lehelt
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles