Tänak usub helgesse tulevikku

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak (paremal) ja Raigo Mõlder sõitisid ilma riske võtmata välja viienda koha.
Ott Tänak (paremal) ja Raigo Mõlder sõitisid ilma riske võtmata välja viienda koha. Foto: Timo Anis

«Nautisime rallit täiel rinnal ning tunne on väga hea,» ütles Portugali rallil viienda koha saanud Ott Tänak vahetult pärast finišisse jõudmist. «Me ei surunud gaasi päris põhja – sõitsime lihtsalt omas tempos. Pole kahtlust, et tulevikus võib meilt rohkemat oodata.»

Tänaku meeskond M-Sport tuli Portugalis esimest korda rajale uue Ford Fiestaga ning vähemalt eestlase debüüt osutus positiivseks. «Auto sobib mulle ideaalselt, juhitavus ja tasakaal muudavad sõitmise lihtsaks,» rääkis Tänak M-Spordi kodulehele. Meeskonnal kõik siiski nii roosiline ei olnud, kuna teisel piloodil Elfyn Evansil tekkisid juba reedel tehnilised probleemid.

Kui neljapäevasel publikukatsel sai Tänak kirja 12. aja, siis reedet alustas eestlane juba kiiruskatse teise tulemusega. Tänak näitas terve päeva jooksul korralikku kiirust ning läks nädalavahetusele vastu neljandana. Laupäeva hommikul läks eestlane alt aga rehvivalikuga – Ford sai alla veidi liiga kõva seguga rehvid. Üheksandal kiiruskatsel kaotas Tänak kiirematele enam kui 20 sekundiga ega olnud olukorraga sugugi rahul. «Katastroof. Ootasin täiesti teistsuguseid tingimusi,» tunnistas ta.

Tänak jäi seejärel üsna kindlalt viiendale kohale püsima ning edaspidi enam liigseid riske ei võtnud. Ta ütles, et oluline oli uue autoga finišisse jõuda ning sama eesmärk on ka järgnevatel rallidel. «Meil on vaja veel paari sellist esitust. Hetkel paistab kõik positiivne. Oleme tuleviku suhtes väga elevil,» rääkis Tänak. «Lisaks tahan kõiki fänne tänada – toetajad on mind väga palju aidanud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles