Mercedese boss: meil oli probleeme matemaatikaga

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toto Wolff
Toto Wolff Foto: SCANPIX

Täna toimunud vormel-1 Monaco GP läks aia taha sarja üldliidril Lewis Hamiltonil, kelle sõidu rikkus meeskonnasisene suhtlusprobleem. Võidu võttis Hamiltoni tiimikaaslane Nico Rosberg, kes edestas teise koha saanud Sebastian Vettelit Ferraril. Hamilton ise sai kolmanda koha.

Britt juhtis 14 ringi enne lõppu sõitu kindlalt ja tema edu Rosbergi ees oli 19 sekundit. Siis sõitis Max Verstappen aga esimeses kurvis otsa Romain Grosjeanile ja pidi katkestama. Rajale tuli turvaauto ning Hamilton sõitis Mercedese boksi, kuid tagasi võistlustulle pääses alles Rosbergi ja Vetteli järel.

«Sõltun meeskonnast ning ekraanilt paistis, nagu oleks meie tiim boksist väljas. Arvasin, et ka minu jälitajad suunduvad boksi. Kui meeskond ütles, et mul pole vaja sisse tulla, siis vastasin, et mu rehvid ei pruugi kuumusele vastu pidada. Läksin boksi kindla teadmisega, et ka teised vahetavad rehve,» rääkis Hamilton.

«Meeskond on kogu hooaja vältel väga head tööd teinud. Me võidame ja kaotame koos. Olen kindel, et istume koos meeskonnaga maha ja mõtleme, kuidas tulevikus asju paremini teha,» jätkas ta. Kui ajakirjanikud palusid, et Hamilton oma emotsioone kirjeldaks, siis kõlas vastuseks: «Ma ei suuda end väljendada… ma ei hakka parem proovimagi. Olen maailmameister ning pean sellele vastavalt ka käituma.»

Õhtul võttis segaduse kohta sõna ka Mercedese juhtfiguur Toto Wolff, kelle sõnul oli tegemist inimliku eksimusega. «Meil oli probleeme matemaatikaga. Arvestasime, et Hamilton läheb pärast peatust Vetteli ette. Meil ei ole ühtegi vabandust.»

Neljanda ja viienda koha said Monacos Red Bulli piloodid Daniil Kvjat ja Daniel Ricciardo. Ferraril kihutav soomlane Kimi Räikkönen leppis kuuenda kohaga. MMi üldarvestuses on Hamiltoni edu teisel kohal paikneva Rosbergi ees kümme punkti. Vettel ja Räikkönen jäävad juba vastavalt 28 ja 58 punkti kaugusele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles