Läti korvpallifinaal: Eestist tasavägisem, aga väiksema publikuhuviga

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riia VEFi mängujuht Rob Lowery (palliga).
Riia VEFi mängujuht Rob Lowery (palliga). Foto: Tairo Lutter

Kui Eesti korvpalli meistrivõistluste finaalis võitis Tartu Ülikool/Rock lõpuks kindlalt 4:1 Kalev/Cramot, siis Lätis on Ventspilsi ja Riia VEF-i seeria nelja kohtumise järel 2:2 viigis.

VEF läks finaali 1:0 juhtima, kuid siis rebis Ventspils omakorda 2:1 ette. Eile peetud neljanda mängu võitis aga VEF 86:79 ja viigistas seisu. Janis Timma tõi VEF-ile 17 punkti, Ventspilsi resultatiivseim oli 15 punktiga Kristaps Janicenoks.

Eestis teatud ringkondades kirgi kütnud publikuarvu teema saaks üles tõsta ka Lätis, sest ametlikku protokolli kantud numbrid on lõunanaabritel väiksemad kui Eestis. Ventspilsis peetud matšidele oli kirja pandud 1650 ja 1800 pealtvaatajat, Riias oli 19. mail publikuarvuks märgitud 2500, eile aga vaid 1200.

Ükskõik, kas Tartus oli tegelikke vaatajaid 2000 või 1140 (vähemalt seeria viimases mängus pigem 2000 lähedale) ja Saku suurhallis 4200 asemel 3500, vahe on märgatav.

Läti finaalseeria jätkub homme viienda mänguga Ventspilsis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles