Vahistatud FIFA ametnik Blatterist: keegi pole meid rohkem häbistanud kui tema

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jack Warner
Jack Warner Foto: SCANPIX

Endine Rahvusvahelise Jalgpalliliidu (FIFA) asepresident Jack Warner oli üheksa FIFA ametniku seas, kes möödunud nädalal vahistati ning teda süüdistatakse altkäemaksu võtmises. Nüüd pääses mees kautsjoni vastu vabadusse ning kasutas võimalust, et võtta sõna taas FIFA presidendiks valitud Sepp Blatteri kohta.

«Mitte keegi pole FIFAt rohkem häbistanud kui president Sepp Blatter,» rääkis Warner Saksamaa ajakirjale Stern. «Miks keegi ei uuri seda, mis toimub Euroopas ja Aasias? Miks keegi ei uuri, millega tegeleb Sepp Blatter?»

Süüdistuste kohaselt oli Warner seotud Lõuna-Aafrika Vabariigi valitsuse käest saadud altkäemaksude võtmisega, mis andsid lõpuks Lõuna-Aafrika Vabariigile ka 2010. aasta jalgpalli MMi korraldamise õiguse.

Kas mehel on tõendeid, mis viitaks Blatteri ebaseaduslikule käitumisele? «Ma tean ainult seda, et ta on viiendat korda järjest FIFA juht. Kas ta on korruptant? Seda ma ei tea. Tema vanuses läheks mina juba pensionile ning jätaks organisatsiooni juhtimise kellegi noorema hoolde,» arutles Warner.

79-aastane Blatter on FIFAt juhtinud alates 1998. aastast. Paar päeva enne eelmisel reedel toimunud presidendivalimisi vahistati üle maailma üheksa kõrget FIFA ametnikku, keda süüdistati rahapesus ja korruptsioonis. Teiste seas vahistati Trinidad ja Tobagos ka Warner.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles