Blatter taandub, kuid kellest saab reformaator?

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sepp Blatter
Sepp Blatter Foto: SCANPIX

Jalgpallimaailm on jaotunud kahte leeri. Osa seda spordiala armastavaid inimesi hõiskab rõõmust, samal ajal kui suur osa riike jäi ilma oma pikaaegsest juhist, kellega oli aastaid koostööd teinud. 1998. aastast Rahvusvahelist Jalgpalliliitu (FIFA) juhtinud 79-aastane Sepp Blatter teatas teisipäeva õhtul, et astub presidendi kohalt tagasi.

Jutud FIFAst ja korruptsioonist on käsikäes käinud juba aastaid, kuid mitte keegi poleks oodanud, et ühe nädala jooksul pööratakse organisatsioon sellisel moel pea peale. Hulk vahistatud kõrgeid ametnikke, Interpoli poolt tagaotsitavad FIFA juhtfiguurid ning tagasiastumisest teatanud president. Kui mõnel pool on president pigem tseremoniaalsete ülesannetega, siis Blatter on FIFAs olnud võimas ja vajadusel karmi käega juht.

Teisipäeval teatas šveitslane, et jätkab FIFA vedamist kuni järgmise kongressini, mis toimub paljude vaatlejate seisukohale tuginedes kõige varem selle aasta lõpus, kuid uus president võib selguda ka alles 2016. aasta kevadel. Praegu pole selge, kas Blatter taandub mõnevõrra FIFA juhtimisest juba enne valimisi või suudab ta senikaua oma valitud kursil jätkata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles