Otepää Jooksutuuril selgub Eesti pikamaajooksu mäekuningas ja -kuninganna

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää Jooksutuur.
Otepää Jooksutuur. Foto: otepaajooksutuur.ee

Sellel nädalavahetusel toimub Valgamaal, Otepää ümbruses järjekorras teine Otepää Jooksutuur, mis toob kolme päeva jooksul rahale ligi 300 jooksusõpra.

Kolme päevaga joostakse Otepää kuppelmaastikul maraton: reedel Tehvandil 10 km, laupäeval Pühajärve ümbruses 17,195 km ja pühapäeval Käärikul «2.Kekkoneni» jooks 15 km. Otepää Jooksutuuri eesmärk on propageerida tervislikke eluviise, maastikujooksu ning tutvustada Otepää kaunist loodust ja häid võimalusi rahvarohkete ürituste läbiviimiseks.

Võistluste peakohtunik Marko Teder iseloomustab jooksutrassi sõnadega «raskelt ilus.» «Tuuri maastik pakub kauneid ja lummavaid vaateid. Tõusumeetreid koguneb kolme päeva peale tublisti üle 600. Üldvõitja, nii meeste kui naiste klassis, saab seega pärjatud õigustatult Eesti mäekuninga ja Eesti mäekuninganna karikaga,» sõnas Teder.

Peakorraldaja Margus Mäll märkis, et tõusumeetritest ei tasu end heidutada lasta, oodatud on kõik aktiivsed inimesed, kes soovivad nautida vaheldusrikast ja põnevat maastikku. Üritusele annab lisandväärtust kõigil kolmel päeval toimuv meelelahutuslik programm. «Teretulnud on nii võidu peale jooksjad, matkajad kui ka kepikõndijad. Mitmekesine programm soosib inimesi peredega pikka nädalalõppu Otepääl veetma,» sõnas Mäll.

1. Otepää jooksutuur valiti Marathon100.com portaali poolt 2014. aasta parimaks uueks jooksuvõistluseks Eestis.

Otepää jooksutuur rikastab Eesti ürituste kalendrit, annab jooksusõpradele võimaluse nautida Lõuna-Eesti kaunist loodust ning panna end proovile ühel Eesti mägiseimal maastikul.

Üritusele registreerimine www.jooksutuur.ee

Lisainfo www.facebook.com/otepaajooksutuur

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles