Kaassõitjad kritiseerisid Verstappenit, noormees jääb endale kindlaks

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Max Verstappen.
Max Verstappen. Foto: SCANPIX

Toro Rosso vormel-1 meeskonna noor piloot Max Verstappen on Monaco GP-l põhjustatud avarii tõttu kaassõitjate kriitika alla sattunud.

Monacos Romain Grosjeanile (Lotus) otsa sõitnud Toro Rosso piloot peab karistuseks Montreali etapil startima viis kohta kvalifikatsioonis väljasõidetust tagantpoolt.

Grosjean oli pahane, et Verstappen juhtunu eest vabandamas ei käinud. «Max on väga andekas ja on vormel-1 hästi sõitnud. Aga ta tegi vea ja minu jaoks valmistab pettumust, et ta sellest ei õpi,» sõnas Grosjean.

Jenson Button leiab, et noormees peaks oma väljaütlemistes ettevaatlikum olema. 17-aastane Verstappen süüdistas esialgu Grosjeani nagu oleks too liiga vara pidurdanud. «Ta on veel noor ja ilmselgelt kogenematu, ent pressiga suheldes tuleb läbi mõelda, mida öelda ja mida mitte,» sõnas Button BBC vahendusel noore kolleegi kohta.

«Ei saa minna ja süüdistada justkui oleks Grosjean teda pidurdamisega proovile üritanud panna,» lisas Button. «See on väga tõsine süüdistus. Usun, et vormel-1 piloodid käituvad nagu täiskasvanud ja selliste «testimistega» ei tegele,» lisas Button.

Verstappen ise leiab, et ei ole midagi valesti teinud. «Ma vaatasin oma andmed üle ja ma ei pidurdanud hiljem, kui eelnevatel ringidel. Kui oleksin seda teinud, siis tunnistaksin ka oma viga,» sõnas ta. Kui ka Felipe Massa pressikonverentsil tema vastu kriitikat tegi, vastas Verstappen: «Võib-olla peaks vaatama  üht eelmise aasta etappi ja seda, mis seal juhtus,» viitas ta Kanada etapile, kus Massa sõitis otsa Sergio Perezile. «See oli ju hoopis teistsugune olukord,» kaitses Massa ennast.

Kokkuvõttes leidis Verstappen, et juhtunu ei pane teda rajal teistmoodi käituma. «Ma ei muuda seetõttu oma sõidustiili, kavatsen ka tulevikus punktide eest võidelda ja agressiivselt sõita.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles