Jalgpalliimed keset Atlandi ookeani ja tasuta lõhe

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fääri saarte jalgpallikoondis tähistamas Kreeka alistamist.
Fääri saarte jalgpallikoondis tähistamas Kreeka alistamist. Foto: SCANPIX

JALGPALL. Varasemaltki endast suurematele jalgpalliriikidele peavalu valmistanud Fääri saarte koondis üllatas eelmise aasta novembris kõiki, kui 2016. aasta EM-valikmängus alistas võõrsil 2004. aasta Euroopa meistri Kreeka, kes veel suvel jõudis MMil 16 parema sekka. Lõppenud nädalavahetusel kohtusid meeskonnad uuesti ja taas jäi peale Fääri saarte meeskond.

Seekord mängis 49 000 elanikuga Fääri saarte meeskond koduareenil ja surus nimekad vastased põlvili tulemusega 2:1. Atlandi ookeanis paiknevate fääride jaoks oli see valiksarjades alles neljas kord, kui üks koondis suudetakse kahel korral üle mängida. 1996. aasta EM-valiksarjas juhtus nii San Marinoga, 1998. aasta MM-valiksarjas Maltaga ning 2002. aasta MM-valiksarjas Luksemburgiga.

Kohaliku jalgpalliliidu poolt staadionile tulijatele jagatud tasuta lõhe ning lubadus pakkuda fännidele rõõmu meelitas pealinnas Torshavnis paiknevale Tórsvølluri areenile ligi 10 protsenti elanikkonnast ehk üle 4000 inimese. Eile austati kogu meeskonda Torshavni keskväljakul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles