Tour de France lahkub UCI kalendrist?

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tour de France'i 2014. aasta võitja Vincenzo Nibali (paremal) tuuri viimasel etapil Pariisi Triumfikaare juures.
Tour de France'i 2014. aasta võitja Vincenzo Nibali (paremal) tuuri viimasel etapil Pariisi Triumfikaare juures. Foto: CHRISTOPHE ENA/AP

Maailma suurimat, mainekaimat ja tähtsaimat rattavõistlust Tour de France'i korraldav ettevõte Amaury Sport Organisation (ASO) on pahane, et Rahvusvahelise Jalgratta Liidu (UCI) lubatud reformid venivad. Kui olukord kiiremas korras ei parane, ähvardas ASO Touri ja teised kompanii korraldatavad võistlused UCI kalendrist eemaldada.

ASO-le, kes korraldab lisaks Tourile sellised võidusõite nagu Critérium du Dauphiné, Pariis-Nice, Pariis-Roubaix, Flèche Wallonne ja Liège-Bastogne-Liège, valmistab muret eelkõige see, et tähtsad stardid kipuvad kattuma. Pariis-Nice kattub tänavu Tirreno-Adriaticoga ja Critérium du Dauphiné viimane nädal on samal ajal Šveitsi tuuriga, vahendab Spordipartner.ee.

UCI kalendrist väljumine tähendab, et ASO saab osalejateks kutsuda endale meelepäraseid meeskondi ning puudub kohustus tagada koht World Touri klubidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles