2013. aasta Tour de France'i võitja tunnistas dopinguproovide andmata jätmist

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chris Froome.
Chris Froome. Foto: SCANPIX

2013. aastal Tour de France'i võitnud Briti jalgrattur Chris Froome tunnistas pikamaajooksja Mo Farah' dopingukahtluste valguses, et ka temal on juhtunud dopinguproovide andmata jätmist.

Esmalt juhtus see 2010. aastal, viimati aga käesoleva aasta jaanuaris Itaalias puhkusel olles.

«Olime hotellis ja tulime hommikust sööma. Hotelli töötajad ütlesid, et dopingukütid tulid siia, aga nende reeglid ei luba kliente tülitada ja privaatsust rikkuda. Kui seda kuulsin, olin äärmiselt pahane,» ütles Froome BBC vahendusel. Rattur teab, et proovi andmata jätmine teeb mainele suurt kahju ning kui see juhtub aasta jooksul kolm korda, on tulemuseks võistluskeeld.

Froome proovis hotelli töötajate ebakompetentsuse tõttu proovi andmata jätmist vaidlustada, aga rikkumine jäeti siiski paberitesse kirja. «Dopinguametnikud tulid hotelli kell 7 hommikul, aga töötajad ei võimaldanud minu ruumidele ligipääsu. Lisaks ei lubatud neil minu ruumi helistada. Oleksin pidanud töötajatele rohkem selgitama, et ametnikud võivad tulla proovi võtma,» selgitas Froome.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles