Justin Gatlin pole nõus dopingutarvitaja mainega

Laura Kalam
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justin Gatlin.
Justin Gatlin. Foto: SCANPIX

Vastuoluline sprinter Justin Gatlin ei mõista, miks inimesed kutsuvad teda kahekordseks dopingupatustajaks ja parema meelega teda kergejõustikuvõistlustel osalemas ei näeks. 

2001. aastal keelatud ainete tarvitamisega vahele jäänud Gatlini sõnul võttis ta rohte ärevushäirete ravimiseks, mitte aine kuritarvitamiseks. «Teised sportlased kasutasid sama ravimit ja said ainult hoiatuse,» ütles Gatlin. Toona määrati talle kaheaastane võistluskeeld, mis hiljem vähendati aasta peale. Gatlini arvates ei ole ravimite tarvitamine automaatselt dopingu tarvitamine ja ta loodab noorematelt spordihuvilistelt mõistvamat suhtumist, vahendab The Guardian.

2004. aastal olümpiavõitjaks kroonitud ja 2005. aastal maailmameistritiitli pälvinud Gatlin jäi vahele ka 2006. aastal. Sprinter eitab siiani dopingu tarvitamist, süüdistades oma terapeuti, kes määris tema jalgadele testosterooni sisaldavat kreemi. Gatlini toonane raviarst on selle väite aga ümber lükanud. Patustamisele järgnes nelja-aastane võistluskeeld ja paljud arvasin, et see on Gatlini karjääri lõpuks. 2010. aastal võistlusrajale naasnud Gatlin näitab praegu aga kiiremaid aegu kui kunagi varem. 33-aastane sprinter on Pekingi MMi eel tõsiseks hoiatuseks sprindidistantside valitsejale Usain Boltile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles