Tuhat sportlast asub jahtima taevast langenud medaleid

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erich Teigamägi (vasakult), Kai Süda ja Risto Parve esitlevad EMi medaleid, mis saabusid Kadriorgu taevast langenud langevarjurite abil
Erich Teigamägi (vasakult), Kai Süda ja Risto Parve esitlevad EMi medaleid, mis saabusid Kadriorgu taevast langenud langevarjurite abil Foto: Tairo Lutter

Sümboolne hetk Kadrioru staadionil. Täpselt nädal enne Euroopa U23-vanuseklassi kergejõustiku Euroopa meistrivõistluste algust valmistuvad korraldajad meediaürituseks, kus räägitakse, kuidas sujuvad ettevalmistused üheks Eesti spordisuve tippsündmuseks. Samal ajal teeb staadionil trenni üks Eesti parimaid kergejõustiklasi Ksenija Balta, kes koos treeneri Andrei Nazaroviga justkui noorsportlastele suunda näitaks.

Tuleva nädala neljapäeval realiseerub korraldusmeeskonna mitme aasta pikkune töö ning Kadrioru staadion võõrustab taasiseseisvunud Eesti suurimat kergejõustiku tiitlivõistlust. «Taseme ja haardelisuse poolest on see kindlasti suurim Eestis toimuv kergejõustiku tiitlivõistlus viimase 25 aasta jooksul,» ütles alaliidu president Erich Teigamägi eile, täpselt nädal enne võistluste avaüritust Raekoja platsil.

Tallinna saabub järgmisel nädalal ligi tuhat sportlast 50 riigist. Eestlasi astub võistlustulle 20 ning kõigil neil on omad eesmärgid. Teigamägi rõhutab, et noorte sportlaste puhul on kõige tähtsam, et nad suudaks oma isiklikku rekordit arvestades hea tulemuse teha. Koht lõpp-protokollis on tema sõnul pigem teisejärguline, kuid loomulikult loodab ka Teigamägi nii häid esitusi kui võimalik. «Medal oleks suurepärane tulemus,» möönis president tagasihoidlikult.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles