NBA parim lauavõitleja korraldas klubivalikust tõelise tsirkuse

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
DeAndre Jordan.
DeAndre Jordan. Foto: SCOTT HALLERAN/AFP

Korvpalliliiga NBA kahe viimase hooaja parim lauavõitleja DeAndre Jordan otsustas Eesti aja järgi täna öösel jääda ikkagi oma senisesse koduklubisse Los Angeles Clippersisse, kuigi oli ligi nädal aega tagasi lubanud liituda Dallas Mavericksiga.

USA meedia teatel hakkas Jordan paar päeva tagasi oma otsuses kahtlema ja teatas sellest ka Clippersi superstaarile Blake Griffinile. Seepeale kogus Clippers Jordani ümberveenmiseks kokku terve löögiüksuse, kes sõitsid kõik Jordani Houstonis asuvasse koju.

Kohal olid näiteks omanik Steve Ballmer, peatreener Doc Rivers, mängujuht Chris Paul, sel suvel meeskonda hangitud veteran Paul Pierce ja Griffin ise. Yahoo! andmetel oli kohtumine lühike ja Jordan ütles kiirelt, et taganeb Mavericksiga sõlmitud suulisest kokkuleppest ja jääb ikkagi Clippersisse. Siis hakati kaarte mängima ja aega surnuks lööma, et südaööl lepingule allkirjad anda. Seni võisidki meeskonnad vabaagentidega ainult rääkida, ametlikult saab lepinguid sõlmida alates 9. juulist ehk tänasest.

Samal ajal püüdis Mavericksi omanik Marc Cuban meeleheitlikult Jordaniga ühendust saada, aga keskmängija Cubani kõnedele ja sõnumitele ei vastanud. Cuban teatas täna, et Jordan oli teda vältinud juba teisipäevast saadik.

Jordan sõlmis Clippersiga 3+1-aastase lepingu, mille jooksul teenib umbes 88 miljonit dollarit. Seega peaks Clippers olema pisut tugevam kui eelmisel hooajal, sest lisaks Pierce'ile loodab Los Angelese klubi, et meeskonda suudab tõhusalt aidata ka Charlotte Hornetsist hangitud tagamees Lance Stephenson. Play-off'is lõppes Clippersi teekond läänekonverentsi teises ringis, kui 3:1 eduseisust kaotati 3:4 Houston Rocketsile.

Mavericks kukub paremate meeskondade seast ilselt üldse välja, sest tsenter Tyson Chandler läks Phoenix Sunsi ja probleeme on neil ka mitmeil teisel positsioonil. Cubani sõnul lubab ta värskel täiendusel Wesley Matthewsil muutunud olukorras samuti lepingust taganeda, sest Matthews liitus Mavericksiga teadmises, et saab mängida koos Jordaniga.

Eelmisel hooajal kogus Jordan keskmiselt 11,5 punkti ja 15 lauapalli mängus. Lisaks blokeeris ta keskmiselt 2,2 vastaste viset.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles