Kuldmedali võitnud Laanmäe: tegin kahe viskega võistluse ära

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Laanmäe kuldmedaliga.
Tanel Laanmäe kuldmedaliga. Foto: Gwangju universiaadi korralduskomitee

Tallinna Ülikooli tudengist Tanel Laanmäest sai läbi aegade teine Eesti odaviskaja, kes võitnud universiaadilt kuldmedali. 1987. aastal oli Nõukogude koondises võidukas Marek Kaleta. Laanmäe võidutulemus Gwangjus 81.71. See jääb tema isiklikule rekordile (82.67) alla vähem kui meetriga.

«Ilm oli superpalav ja eesmärk oli kohe esimese katsega tulemus ära teha. Ajud ikka kärssasid terve võistluse ajal. Kuumus tõesti tappis. Väga väga raske oli võistelda. Teadsin kohe, et ega mul paljudeks viseteks jõudu pole. Plaan töötas ja esimese viske õnnestumine pani konkurendid ka pinge alla. Tegelikult tegin kahe viskega kogu võistluse ära. Esimene vise kvalifikatsioonis ja esimene vise lõppvõistlusel,» rääkis Laanmäe.

Mida taseme kohta ütled? «Ei olnud pahad mehed lõppvõistlusel. Enamusel olid isiklikud rekordid üle 80 meetri, lätlasel koguni 86 meetrit. Tase ei olnud üldse kehva. Ega lõpuni oli väike värin sees, sest paljud olid ju võimelised viskama rohkem kui 82 meetrit. Ise olin küpse ja tuli loota, et keegi ei viska minust mööda. Juurde panna mul midagi polnud,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles