Löödud Nibali: ma lihtsalt ei püsinud konkurentidel kannul

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vincenzo Nibali.
Vincenzo Nibali. Foto: SCANPIX

Tour de France'il mullust võitu kaitsva Vincenzo Nibali esimene nädal tänavusel tuuril on möödunud kehvalt, sest ehkki itaallane on 13. kohal, kaotab ta liidrile Chris Froome'ile juba ligi kaks minutit. Astana esinumber ei oska ka ise selgitada, milles asi, vahendab AFP.

Nibali lootis esimese nädala jooksul taas võimu näidata, kuid näiteks eilsel kaheksandal etapil pudenes ta kahe kilomeetri pikkusel lõputõusul taas liidrite seltskonnast ning loovutas lõpuks Froome'ile täiendavad kümmekond sekundit. Ebaõnn tabas Nibalit juba teisel etapil, kui ta takerdus kukkumise taha ega suutnud enam liidrite gruppi kinni püüda.

Froome'iga koos lõpetasid eilse etapi kõik peamised võidusoosikud nagu näiteks Alberto Contador ja Nairo Quintana. Eilne etapp lõppes 6,9-kraadilise keskmise tõusunurgaga kahekilomeetrise kolmanda kategooria tõusuga ja Nibali ei osanud öelda, miks tal selle läbimiseks lõpuni jõudu ei jätkunud. «Lõpus polnud head tunnet. Etapi alguses tundsin end igati hästi, aga viimasel tõusul ei suutnud ma kiirendustega kaasa minna – jalga lihtsalt polnud,» nentis Nibali. «Oli kehv päev.»

Ka Astana spordidirektor Giuseppe Martinelli oli murelik, sest enne tänast meeskondlikku temposõitu kaotab Nibali Froome'ile minuti ja 48 sekundiga. «Ma ei mõista, mis juhtus. Peame lootma, et tegu oli lihtsalt kehva päevaga, muidu tuleb sellest väga keeruline tuur,» sõnas ta. «Temposõidus peame tegutsema täiuslikult. Kui suudame olla see meeskond, kelleks ennast peame, tuleb hea sõit. Me ei tohi endale enam vigu lubada,» lausus Martinelli.

Täna sõidetakse 28 kilomeetrit ning etapp lõpeb järsu 1,7 km pikkuse tõusuga Cote de Cadoudali otsa. Tasub meenutada, et temposõidus läheb aeg kinni, kui tiimi viies mees lõpujoone ületab, seega peab kogu meeskond tasemel olema. Astana ridades sõitvad eestlased Tanel Kangert ja Rein Taaramäe pole samuti käesoleval turniiril säravat minekut näidanud, kuid näiteks Taaramäe kommenteeris eilse etapi järel ETV-le, et pidigi tiimi korraldusel tänaseks temposõiduks jõudu säästma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles