Touri liidri meeskonnakaaslane sai pealtvaatajalt tugeva rusikahoobi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui enamik pealtvaatajaid käitub tuuril viisakalt ja ergutab rattureid nagu sellelgi fotol, siis üks neist kostitas Richie Porte'i (paremal) rusikahoobiga.
Kui enamik pealtvaatajaid käitub tuuril viisakalt ja ergutab rattureid nagu sellelgi fotol, siis üks neist kostitas Richie Porte'i (paremal) rusikahoobiga. Foto: SCANPIX

Käimasoleva Tour de France'i liidri Chris Froome'i peamine abimees Richie Porte väitis BBC-le, et sai teisipäeval sõidetud 10. etapi ajal ühelt pealtvaatajalt obaduse.

«Mind löödi 10. etapi viimasel kolmel kilomeetril ühel hetkel. Tegemist oli täie jõuga antud korraliku hoobiga,» sõnas Porte BBC-le. «Täpselt sama lugu juhtus kaks aastat tagasi Ale d'Huezil. Publik on niivõrd võimsalt meie vastu. Kas mina olen vilekoori ära teeninud? Kas Chris Froome on selle ära teeninud? Ei ütleks küll. Võib-olla saadakse kümne aasta pärast aru, et meie võidud on ausad. Häbi vaadata, kuidas mõni inimene käitub,» leidis Porte.

Kui Touri 21 etapist on sõidetud 13, juhib Froome lähima jälitaja Tejay van Gardereni ees ligi kolme minutiga. Sarnaselt kaks aastat tagasi Froome'i üldvõiduga lõppenud tuurile süüdistatakse Sky meeskonna rattureid ka tänavu dopingutarvitamises ning Froome on pidanud pidevalt tõrjuma seisukohti, et tema näol on tegemist petisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles