Olümpiapiletit jahtiv triatleet kerkis Euroopa karikaetapil esikümnesse

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaidi Kivioja.
Kaidi Kivioja. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Triatlonis Rio de Janeiro olümpiakohta jahtiv Kaidi Kivioja tegi taas korraliku etteaste Euroopa karikaetapil, saades Prantsusmaal üheksanda koha. Sprindidistantsi ajaga 1:02.39  lõpetanud Kiviojal jäi poodiumikohast puudu 30 sekundit.

Kui reeglina on Kiviojal tekkinud probleeme nõrga ujumisega, siis väikeses Belle-Isle järvekeses toimunud 750 meetrisel ujumisdistantsil suutis eestlanna väljuda veest 20ndana, kaotust esimesele kõigest 43 sekundit.

Tänu enda kohta heale ujumisele tõusis Kivioja kiiresti ratturite rivi etteotsa, millele aitas kaasa ka päeva paremuselt teise rattaaja väljasõitmine. Kui nädal varem Euroopa meistrivõistlusetel ei suutnud Kivioja peagruppi kätte saada, siis nüüd liikus ta 5 km pikkusele jooksuetapile kindlalt liidrite hulgas.

Jooksudistantsil piirdus Kivioja seekord 17.42ga ja sai kirja päeva üheksanda aja. Üheksandana ületas Kivioja kokkuvõttes ka finišijoone, kindlustades sellega Euroopa karikaetappidelt karjääri neljanda esikümnekoha.

Sakslannast võitjale, ühtlasi kiireimale naisele jooksurajal, Lisa Sieburgerile kogunes Kaidil kaotust minut ja 19 sekundit. Esikolmik jäi eestlannal täpselt poole minuti kaugusele.

Päev varem võistles juunioride arvestuses ka Arthur Kooser, kes lõpetas enda stardi 44. kohaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles