Ferrari eksjuht: Bianchist oleks saanud Räikköneni järglane

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jules Bianchi 2012. aastal Ferrari vormel-1 auto roolis.
Jules Bianchi 2012. aastal Ferrari vormel-1 auto roolis. Foto: SCANPIX

Ferrari vormel-1 võistkonna endine juht Luca di Montezemolo lausus, et raske avarii tagajärjel läinud reedel surnud Jules Bianchist oleks saanud Ferrari meeskonnas Kimi Räikköneni ametijärglane.

25-aastane Bianchi, kes langes mullu oktoobris Jaapani GP-l toimunud ränga õnnetuse tagajärjel koomasse ja kordagi teadvusele tulemata reedel suri, oli alates 2009. aastast kuulunud Ferrari noorte sõitjate programmi, kirjutab väljaanne Autosport. Lisaks töötas prantslane Ferrari testisõitjana. Kolm kuud enne traagilist õnnetust Jaapanis asendas ta Suurbritannia etapi järel peetud testipäevadel Räikköneni, kes oli teinud Silverstone'is peetud võidusõidu avaringil suure avarii.

«Jules Bianchi oli üks meie seast, ta oli Ferrari perekonna liiga ja võidusõitja, kelle me olime tulevikuks välja valinud. Millal iganes Kimi Räikkönen Ferrarist lahkub – Jules pidi tema koha üle võtma,» lausus Itaalia ajalehes Gazzetta dello Sport avaldatud järelehüüdes Montezemolo, kes ise lahkus Ferrari tüüri juurest mullu septembris.

«Avarii Suzukas röövis meilt suurepärase inimese, kes oli tasakaalukas, kiire, väga viisakas ja Ferrarisse erakordselt kiindunud. Ta suutis koos mehaanikute ja tehnikutega head koostööd teha. Kaotasime sõitja, keda ootas ees suur tulevik,» lisas di Montezemolo.

Bianchi sai esmakordselt Ferrari vormel-1 autot testida 2009. aasta lõpus, olles äsja võitnud vormel-3 eurosarja. Järgmistel aastatel sõitis Bianchi GP2s ja vormel-Renault 3.5 sarjas, kus tema meeskonnakaaslaseks oli 2012. aastal eestlane Kevin Korjus. Vormel-1 sarjaga liitus Bianchi Marussia tiimi auto roolis, jõudes osaleda 34 etapil. Ferrariga tihedat koostööd teinud Marussia rooli pääses prantslane seejuures 2013. aastal viimasel hetkel, kui Luiz Razia ei suutnud lubatud toetust kokku saada.

«Mäletan veel, kui ta saabus äsja teismeea selja taha jätnud poisina Maranellosse. Koos meiega tõusis ta võidusõiduredelil kindlalt ülespoole, kuni jõudis Marussiasse. See poiss läks meile sügavalt korda, sest tema anne oli silmnähtav. Tahtsime, et ta meie võistkonnas kasvaks, seetõttu pääses ta ka 2009. aastal meie noorteprogrammi. Temast oleks saanud meie vormel-1 sõitja. Karm saatus aga röövis ta meilt, jättes meie südamesse suure valu,» kirjutas di Montezemolo.

«Tunnen kaasa tema perekonnale, kes on sel raskel ajal näidanud üles vaprust ja väärikust. Samuti tunnen kaasa kõikidele tema sõpradele Ferraris. Kaotasime erakordse inimese. Ning me jääme teda alati armastusega mäletama,» lisas di Montezemolo.

Bianchi sängitatakse sünnilinnas Nice'is mulda homme, teisipäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles