Video: ajalugu teinud NBA naistreener võitis kohe esimese tiitli

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Becky Hammon.
Becky Hammon. Foto: John Locher/AP

Endine tippmängija Becky Hammon tegi ajalugu, kui nimetati korvpalliliiga NBA klubi San Antonio Spursi suveliigas osaleva meeskonna peatreeneriks, olles esimene naine selles ametis. Ööl vastu tänast tüüris ta Spursi esinduse suveliiga võitjaks, kui ta hoolealused alistasid finaalis 93:90 Phoenix Sunsi.

Spurs kaotas Hammoni juhendamisel Las Vegases peetud suveliiga avamängus New York Knicksile, kuid võitis siis kuus kohtumist järjest. «Mehed on koos olnud 17 päeva, aga nad hakkasid tõeliselt kokku mängima alles kahes-kolmes viimases matšis. Nad kuulasid mind ja andsid endast kõik. Ma hindan väga nende tähelepanelikkust ja valmisolekut,» ütles Hammon pärast võidukat finaali ESPN-ile.

38-aastane Hammon oli möödunud hooajal Spursi põhimeeskonna abitreener, kus ohje hoidis legendaarne Gregg Popovich. Naiste NBA-s (WNBA) tegi ta kaasa alates 1999. aastast, aastatel 2007-2014 mängis ta San Antonio Silver Starsis. Rahvuselt ameeriklannana sai ta 2008. aastal ka Venemaa kodakondsuse ja esindas Venemaad 2008. ja 2012. aasta olümpiamängudel.

Suveliiga kõige väärtuslikumaks mängijaks valiti samuti Spursi esindaja Kyle Anderson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles