ManU tegi Saksamaa ründaja eest 100 miljoni euro suuruse pakkumise

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thomas Müller (paremal) kohtumises Dortmundi vastu.
Thomas Müller (paremal) kohtumises Dortmundi vastu. Foto: SCANPIX

Sellel nädalal teatas Sport1, et Manchester United on teinud Müncheni Bayernile 100 miljoni euro suurune pakkumise, et omandada ründaja Thomas Mülleri mängijaõigused. Eile õhtul kinnitas Bayerni telgitagustega väga hästi kursis olev Saksamaa ajaleht Bild, et pakkumine tõesti tehti.

Bildi andmetel lükkas Bayern pakkumise pikemalt mõtlemate tagasi. Müncheni meeskond müüs sellel kuul Unitedisse oma pikaajalise keskväljamehe Bastian Schweinsteigeri ning Mülleri teenetest nad mingil juhul loobuda ei soovi.

Müller liitus Müncheni Bayerni noortemeeskonnaga aastal 2000, kui ta oli kõigest kümneaastane. Bundesligas tegi ta debüüdi 2008. aasta augustis, kui asendas viimaseks kümneks minutiks Miroslav Kloset. Aasta hiljem tuli Müncheni suurklubi peatreeneriks Louis van Gaal, kes Müllerist kindla põhimehe tegi ning alates sellest ajast pole ründaja oma kohta loovutanud.

25-aastane Müller on Bayerni särki kandnud 304 korda ning löönud 121 väravat. Saksamaa koondise eest on tal kirjas 63 mänguga 27 tabamust. Eriti efektiivne on ta olnud maailmameistrivõistlustel, kus Müller on löönud juba 10 väravat. MMide kõigi aegade rekord kuulub hetkel Klose kätte (16 väravat), kuid 25-aastasel Mülleril on kõik võimalused rekord üle lüüa.

Van Gaal, kelle käe all Mülleri karjäär hoo sisse sai, juhendab nüüd aga Manchester Unitedit ning jalgpallur pole kunagi teinud saladust, et tema ja hollandlasest treeneri vahel on eriline side. Treener tegi seega loogilise käigu ning püüdis meest taas enda juurde meelitada.

Bayerni kapten Philipp Lahm ütles eilsel pressikonverentsil, et jalgpallis võib kõike juhtuda ja Mülleri lahkumist ta välistada ei saa. Klubi juht Karl-Heinz Rummenigge teatas aga resoluutselt: «Rohkem mängijaid me Manchester Unitedisse ei müü.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles