Norra telekanal otsustas dopingupattu tunnistanud endise rattatähe vallandada

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rolf Sörensen
Rolf Sörensen Foto: Youtube

Norra telekanal TV2 vallandas Taani läbi aegade edukaima jalgratturi Rolf Sörenseni, sest viimane tunnistas 2013. aastal, et kasutas profikarjääri ajal dopingut.

Sörenseni põhiline tööandja oli Tour de France'i ajal Taani samanimeline telekanal, aga pärast seda, kui Norra TV2 ekspertkommentaator Mads Kaggestad koju sõitis, kasutas Norra kanal selles ametis just Sörenseni, kirjutas Norra väljaanne VG.

Seepeale kirjutas Norra rattaliidu peasekretär Björn Saetre paar päeva tagasi Facebookis, et TV2 ei tohiks dopinguratturit eksperdina kasutada ja õige pea otsustaski kanal Sörenseni vallandada.

Taani meedia kasutab aga jätkuvalt nii Sörenseni kui samuti dopingutarvitamist tunnistanud Bjarne Riisi ja Michael Rasmusseni kommentaare. Norras on naabrite käitumine saanud elavat vastukaja ja sealne avalikkus leiab, et dopinguga seotud rattureid ei saa enam tõsiselt võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles